Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinău cu 50,6% din voturi

Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinău cu 50,6% din voturi

 DORIN CHIRTOACA  Mediafax

Liberalul Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru primăria Chişinău cu 50,6 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Electoral de Circumscripţie, după procesarea tuturor voturilor. Contracandidatul lui comunist, Igor Dodon, a obţinut 49,4 la sută, relatează PRO TV Chişinău.

"Este timpul să ducem schimbarea până la capăt. Mulţumim tuturor locuitorilor municipiului Chişinău, care au înregistrat cea mai mare prezenţă la un scrutin local. Mulţumim celor care ne-au susţinut dezinteresat şi, totodată, mulţumim celor care au votat împotriva contracandidatului nostru. Este opţiunea lor şi o respectăm", a declarat Chirtoacă, după anunţarea rezultatelor, relatează Jurnal de Chişinău.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, rata de participare la vot a fost de 59,6 la sută, respectiv cu 3 puncte procentuale mai mare decât în primul tur al alegerilor locale, din 5 iunie.

Noul primar a promis că de acum încolo capitala R.Moldova va reveni la normalitate "fără circ şi show-uri politice".

"În perioada 2011-2015 voi fi primarul tuturor, indiferent de opţiunea politică a locuitorilor. Să punem umărul cu toţii şi să aducem în ordine primăria şi restanţele care mai sunt", a adăugat Chirtoacă.

El a subliniat că în aceste alegeri lupta a fost grea şi complicată şi le-a mulţumit celor care l-au sprijinit în această campanie.

Noul primar ales a declarat că această victorie o consacră "tuturor luptătorilor pentru libertate şi dreptate".

Duminică s-a desfăşurat cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, în 512 localităţi din Republica Moldova, inclusiv la Chişinău, unde s-au înfruntat actualul primar liberal Dorin Chirtoacă şi candidatul Partidului Comuniştilor (PCRM), Igor Dodon.

 

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
338

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
363

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
217

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...