Avertisment al Patriarhului Daniel: Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor

Avertisment al Patriarhului Daniel: Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor

Patriarhul Daniel trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte declinul demografic, avertizând că, dacă ''vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor''.

În predica ţinută astăzi, la slujba de Buna Vestire, Patriarhul Daniel a spus că Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor care nasc, el vorbind, în acest context, despre "Marşul pentru viaţă", care a ajuns în 600 de localităţi din România şi Republica Moldova.

"Majoritatea acelora care participă la această manifestare în favoarea vieţii şi în favoarea mamelor însărcinate este formată din tineri, dar şi oameni mai în vârstă, care-şi dau seama că, dacă noi continuăm - poporul român - cu miile de avorturi, câteva milioane până acum, din 1960 şi până acum, vom pieri ca popor. Diminuăm foarte mult. Ne aflăm în declin demografic. Numărul naşterilor este mai mic decât numărul înmormântărilor", a subliniat patriarhul, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, "Marşul pentru viaţă", are, în primul rând, un aspect spiritual, pentru că "avortul, în limbajul bisericesc, canonic, se numeşte pruncucidere, adică uciderea pruncilor, în pântecele mamei lor", dar şi unul social, prin "faptul că se nasc din ce în ce mai puţini copii şi populaţia României s-a diminuat deja cu câteva milioane în ultimii 20 sau 30 de ani".

"Deci, avem în Maica Domnului ocrotitoare a femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a părinţilor copiilor, nu numai a mamelor, ci şi a taţilor şi ocrotitoare a familiilor care, deşi nu au copii, adoptă copii, cresc copii, pe care-i adoptă de la alte familii care au copii mai mulţi. Şi prin aceasta arătăm cât de mare este binecuvântarea vieţii, cât de mare este binecuvântarea de a da naştere la prunci", a mai spus patriarhul.

Credincioşii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici prăznuiesc, pe 25 martie, Buna Vestire. Sărbătoarea Bunei Vestiri este legată de vestea adusă de Arhanghelul Gavriil Fecioarei din Nazaret, când i se închină cu cuvintele "Bucură-te ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei" (Luca 1, 28). Evanghelia Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca arată cum Arhanghelul Gavriil a fost trimis către Fecioara Maria din Nazaret pentru a-i vesti că a fost aleasa de Dumnezeu să aducă în lume pe Fiul Său, spre mântuirea oamenilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
304

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
405

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
851

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...