Autorităţile sucevene caută capetele şi măruntaiele celor peste 200 de cai tăiaţi înainte de Crăciun

Autorităţile sucevene caută capetele şi măruntaiele celor peste 200 de cai tăiaţi înainte de Crăciun
Deşeurile animaliere ar fi fost duse pe malul râului Siret într-o căruţă, ceea ce limitează aria cercetărilor la un perimetru mai redus.

Ancheta autorităţilor sucevene în cazul celor peste 800 de copite de cal descoperite la sfârşitul anului trecut pe malul râului Siret înaintează cu dificultate. Singura ipoteză conturată până acum, potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, este că deşeurile animaliere au fost aduse pe malul râului într-o căruţă, ceea ce limitează aria cercetărilor la un perimetru mai redus, şi că acest lucru s-a întâmplat în primele trei săptămâni ale lunii decembrie 2013.

În ceea ce priveşte mişcările de cabaline în cadrul judeţului, raportul întocmit de Direcţia Sanitar Veterinară Suceava arată că pe tot parcursul anului trecut medicii veterinari au eliberat 886 de certificate în acest sens. Un număr de 712 cai au ajuns în abatoarele specializate din Suceava, Baia Mare şi Botoşani, 27 în herghelii şi exploataţii agricole şi 147 au avut certificate pentru vânzare în târgurile de animale de la Rădăuţi, Drăguşeni şi Arbore. Dacă transferul de animale în abatoare şi exploataţii se poate verifica foarte uşor, vânzările în târguri sunt practic mai greu controlabile, dar, chiar şi aşa, până acum nu sunt indicii că aici ar exista un circuit ilegal.
 
În acelaşi timp, poliţia caută celelalte resturi de la sacrificarea cailor, respectiv capetele şi măruntaiele. Având în vedere randamentul la tăiere, de la 200 de cai sacrificaţi rezultă 20 de tone de deşeuri. Cele peste 800 de copite au cântărit 2 tone, prin urmare cei care au tăiat caii trebuie să scape şi de restul de 18 tone. Este o cantitate destul de mare, de care măcelarii de cai nu se pot descotorosi fără să lase urme.

"Poliţia nu neglijează nici o pistă. Toate informaţiile pe care le primim de la celelalte instituţii care se ocupă de acest caz sunt transmise poliţiei şi am încredere că cei care au făcut asta vor fi prinşi", a declarat prefectul Sinescu.

Poliţia a reanalizat şi furturile de cai de pe parcursul anului trecut. Astfel, în 2013 au fost semnalate 26 de furturi de cai, din care 12 rezolvate; animalele au fost găsite şi returnate proprietarilor. (Monitorul de Suceava)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
15

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
66

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
331

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...