Ați vrea să vedeți așa ceva și în Botoșani? ANTICAFENEA, localul unde nu platesti consumatia

Conceptul de anticafenea a ajuns şi în România. S-a deschis singurul local din ţară unde nu plăteşti consumaţia, ci timpul petrecut. Pentru opt lei pe oră ai acces la zeci de cărţi, internet, computere, tablete, o bucătărie şi un amfiteatru care, la nevoie, se transformă şi în scenă. Ceaiul şi gustările sunt din partea casei. Poţi chiar să vii cu mâncare de acasă. Tot ce trebuie să faci, în schimb, este să-ţi speli farfuria înainte de a pleca. Prea puţini au înţeles, însă, politica localului.

Bucureştenii se pot bucura de un concept unic in România. Singurul loc din ţară unde pe nota de plată găsesc orele petrecute, nu şi consumaţia. Un loc unde pot lucra, sta la poveşti cu prietenii sau pur şi simplu citi o carte.

"Avem cărţi de filosofie, de introducere în filosofie. Ştiinţe sociale, istorie, literatură şi chiar şi ştiinţă. Lucruri care pot fi la îndemână pentru mai multe persoane, nu doar pentru studenţi, profesori, cadre didactice." spune Victor Alexa, manager de achiziții.

Pentru a creea o atmosferă primitoare, unde oamenii să se poată simţi ca acasă a fost nevoie, însă, şi de câteva reguli.

"Am decis să interzicem alcoolul de orice fel şi fumatul pentru că tot suntem anticafenea. Am zis să fim anti- obiceiuri nocive şi fără jocurile de noroc, fără vorbit urât, dar lucrurile astea se înţeleg de la sine. Odată ce intri îţi dai seama ce nu trebuie să faci." spune Ștefania Opria, cea care se ocupă de relațiile cu publicul.

Cu toate astea, au existat şi cazuri în care clienţi nu au înţeles exact ce înseamnă conceptul de anticafenea.

"Avem ceai, dar nu suntem ceainărie şi ni s-a întâmplat să primim comenzi, deşi aici fiecare îşi face singur. Am făcut lucrurile atât de simple încât să-ţi poţi face singur un ceai, să ţi le pui apoi în maşina de spălat vase. Să nu ai nevoie absolut deloc de noi. Chiar şi parolele de la wi-fi sunt peste tot. Se întâmplă la vină lumea să ne comande lucruri, insistă să fumeze pentru că afară e frig." spune Ștefania Opria, cea care se ocupă de relațiile cu publicul.

Cei mai mulţi dintre clienţi au preferat, însă, să respecte politica localului. Mai ales că nota de plată se opreşte la cinci ore. Timpul petrecut după acest interval este din partea casei.
 
Conceptul de "anticafenea" a apărut, în 2011, în Rusia şi s-a răspândit ulterior şi în Germania, Franţa şi Italia, unde se bucură şi acum de un real succes, scrie Money.ro, citând Digi 24.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni alături de copii în „Școala Siguranței Tedi”!

astăzi, 12:00

Poliţia Română este partener în programul educaţional naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informaţii util...

(A) Anunț - COMUNA MIHAI EMINESCU

astăzi, 11:36

COMUNA MIHAI EMINESCU titular al proiectului „EXTINDERE REȚELE DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN COMUNA MIHAI EMINESCU, JUDEȚUL BOTOȘANI”, anunţă publicul interesat asupra luării deci...

Infracțiuni la regimul rutier descoperite de polițiștii botoșăneni în urma controalelor!

astăzi, 11:35

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe strada Ștefan Luchian, un autoturism condus de un bărbat, de 56 de ani, din municipiul Botoșani. Întruc...