Atac armat în centrul orașului Strasbourg, lângă Târgul de Crăciun: 3 morți și 12 răniți

O anchetă a fost deschisă de Secţia antiterorism din Paris, iar nivelul de alertă a fost ridicat la maxim în Franța, respectiv "urgență atentat".

Atac armat în centrul orașului Strasbourg, lângă Târgul de Crăciun: 3 morți și 12 răniți

Un atac soldat cu numeroase victime a fost comis marți seara, de un individ înarmat, în centrul orașului Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun. Potrivit ultimului bilanț anunțat de autorități, trei persoane au fost ucise și alte 12 au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Atacatorul, care ar fi acţionat singur, a reușit să fugă și este în continuare căutat activ de forțele de securitate. O anchetă a fost deschisă de Secţia antiterorism din Paris, iar nivelul de alertă a fost ridicat la maxim în Franța, respectiv "urgență atentat".

Tot ce se știe despre presupusul autor al atentatului

Marți seara, în jurul orei 20.00, un individ înarmat cu o armă automată a pătruns în perimetrul Târgului de Crăciun desfășurat în centrul orașului francez Strasbourg, și a deschis focul în mulțime. Cel puțin 15 persoane au fost împuscate, arata Hotnews.

Atacatorul ar fi fost rănit de militari din cadrul dispozitivului Sentinelle, înainte de a reuși să fugă. Acesta a fost identificat drept Chérif C., în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg.

Cunoscut de serviciile de poliție pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun, în special multiple jafuri, cu condamnări în Franța și Germania, el avea pe numele său și o „fişă S”, specifică persoanelor suspectate de radicalizare.

El ar fi urmat să fie reținut marți dimineață de jandarmi, însă nu a fost găsit la locuința sa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
29

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
26

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
26

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...