Așa ar fi putut arăta Dacia dacă licitația lui Ceaușescu ar fi fost… "pe bune"

Așa ar fi putut arăta Dacia dacă licitația lui Ceaușescu ar fi fost… "pe bune"

În anul 1965, Partidul Comunist Roman a început procesul de realizare a unui automobil national. Pentru că ar fi durat extrem de mult până românii ar fi făcut o mașină de la zero, Ceaușescu s-a gândit să achiziționeze de la un alt producător o licență de fabricant, la fel cum procedau și alte tări din blocul comunist și din Asia.

Cerintele romanilor erau destul de banale: o masina neaparat de tip limuzina, cu 4 portiere, spatioasa, capabila sa transporte 5 persoane, cu motor in 4 pistoane cu o capacitate cuprinsa intre 1100 si 1300 cmc pe benzina.

Un an mai tarziu este organizat la Poiana Brasov "pitch-ul" a 5 companii de automobile. Renault, Fiat, Alfa Romeo, Peugeot si DKW trimit in Romania cate o delegatie impreuna cu 1-2 automobile pentru testare. Zvonurile recente spun ca unul dintre cei prezenti la aceasta licitatie a fost producatorul britanic Austin care incerca sa vanda licenta pentru MINI, dar acest lucru este neadevarat. De fapt, cel de-al 5-lea ofertant era producatorul vest-german DKW, aflat in pragul falimentului, ce facea o ultima tentativa de a-si salva compania.

Comisia partidului petrece doua zile la Poiana Brasov in compania celor 5 producatori, testeaza masinile si verifica usurinta cu care poate fi implementata o linie de productie in Romania, in maximum 2 ani de zile. Ceausescu, absent de la aceasta licitatie, a primit raportul complet ulterior, invitatii din Germania, Italia si Franta urmand sa primeasca un raspuns in termen de 2 luni.

Citeste integral pe 4tuning.ro....

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...