Amenzi triplate pentru comerciantii care percep un alt pret decat cel afisat la raft

Comerciantii care utilizeaza practici incorecte in relatia cu clientii ar putea fi sanctionati cu amenzi de trei ori mai mari decat in prezent, cuantumul lor putand ajunge pana la 100.000 de lei, conform unui proiect de lege, aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

Propunerea legislativa are in vedere modificarea Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii, in sensul majorarii amenzilor contraventionale, precum si al introducerii unei noi practice comerciale in categoria practicilor considerate incorecte in relatia cu consumatorii. Proiectul a fost adoptat de Senat in decembrie 2009.

"Utilizarea de catre comercianti a unor practici comerciale incorecte, astfel cum au fost definite la capitolul II din Legea nr. 363/2007 este interzisa, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei pana la 100.000 lei", se arata in proiectul de lege adoptat de Senat.

Nerespectarea masurilor dispuse de ANPC se va sanctiona de asemenea cu o amenda de la 20.000 de lei la 100.000 lei.

Totodata, proiectul stabileste ca, se considera practica inselatoare activitatea de prezentare spre comercializare a unui produs ce contine diferentieri intre preturile cuprinse in actiunile publicitare(internet, site-ul propriu, pliante), pretul afisat in magazine sau la raft si pretul real cuprins pe bonul de casa.

Initiativa legislativa vine in contextul in care in ultima perioada au fost inregistrate tot mai multe reclamatii ale consumatorilor referitoare la activitatea unor comercianti care inteleg sa aplice in vanzarea produselor practici constand in promovarea produselor(prin internet, site-urile proprii, pliante promotionale) la un anumit pret, sa afiseze in magazine sau la raft un alt pret si sa vanda produsul la un pret mai mare(pretul real, afisat pe bonul de casa).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
27

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
50

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
27

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...