Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

După ce au participat la şedinţa de Consiliu Local în care li s-a acordat un ajutor financiar de 2.000 de lei, de familie, din bugetul local, locatarii din blocul de pe strada Primăverii, afectat de explozia de acum câteva zile, au mers să ceară sprijin şi de la prefectul judeţului.

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare care sunt necesare pentru ca locatarii să se poată întoarce în siguranţă în casele lor.

Dan Şlincu le-a explicat că nu există un cadrul legal pentru solicitarea de fonduri din fondul de rezervă al Guvernului, dar că se vor cere fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi se va încerca şi identificarea altor surse de finanţare.

Prefectul a solicitat în cursul zilei de joi un raport de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean cu privire la cauzele care au condus la producerea nenorocirii de pe Primăverii.

“Nu avem niciun cadru legal să apelăm la fondul de rezervă al Guvernului pentru că nu este vorba de calamitate, de pagube în urma unor fenomene meteo. Sub nicio formă nu putem să apelăm la fondurile de rezervă. Pentru următoarea perioadă dumneavoastră nu veţi mai putea locui în apartamentele din imobilul respectiv, probabil va trebui să aveţi la dispoziţie nişte locuinţe, nu cred că mai puteţi rămâne la rude, la prieteni. Trebuie să avem o situaţie a persoanelor care solicită aceste locuinţe pentru următoarea perioadă. Am luat în analiză cum am putea să vă ajutăm financiar. Veţi beneficia în urma anchetei sociale de cei 2.000 de lei de la Consiliul Local, veţi beneficia din fondurile Ministerului Muncii, după o anchetă socială, de o sumă de 3.000 de lei. Vom transmite o adresă prin care să solicităm un ajutor financiar Ministerului Dezvoltării, să expunem problema dumneavoastră şi vom vedea dacă veţi fi ajutaţi financiar pentru consolidarea imobilului respectiv pentru a vă putea muta din nou în case. Am solicitat un raport de la IPJ, de la Serviciul Criminalistic, să vedem clar care au fost cauzele acelei explozii, dacă se va stabili clar că neglijenţa este cauza, problema nu este tocmai bună”, a spus prefectul Dan Şlincu.

Din cei 24.000 de lei alocaţi de Primăria Botoşani, o parte din sumă va fi folosită pentru plata expertizei. Oamenii spun că de mare ajutor le-ar fi dacă ar primi materiale de construcţii pentru a putea face reparaţiile necesare.

 

 

Spune-ne opinia ta