40 de asociatii culturale si sportive vor bani de la Primarie!

Numar mare de solicitari pentru finantarea activitatilor culturale si sportive din municipiul Botosani! 40 de asociatii sportive si culturale au depus proiecte la Primarie in vederea obtinerii unei finantari. Suma totala ceruta depaseste 2,6 milioane de lei, cu 1 milion de lei mai mult fata de suma prinsa in buget de muncipalitate.

Cei mai multi bani, respectiv 2,2 milioane de lei, au fost solicitati pentru activitatile sportive, fiind depuse 17 proiecte.

Sumele cele mai mari le cere FC Botosani, cu 1,1 milioane de lei, si Pro Volei, cu 600.000 de lei. Acelasi numar de proiecte a fost depus si de catre asociatiile culturale, insa suma ceruta este mai mica, de 344.000 de lei.

Alti 131.000 de lei au fost solicitati pentru sase proiecte, care se refera la tiparituri, proiecte civice sau de consiliere.

Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca unele proiecte au fost depuse fara ca sumele cerute sa justifice activitatea derulata de asociatiile in cauza.

"Ne asteptam la un numar asa de mare de proiecte, insa nu ne asteptam la niste sume atat de mari. Probabil ca unii cred ca din banul public poate fi chiar orice finantat si chiar fara prea mare justificare. Din punctul meu de vedere, banii respectivi sunt clar dati pentru activitati sportive, care aduc rezultate in municipiu care fac cunoscut municipiul in restul lumii, si pentru activitati care sa aduca spectatori acolo unde se desfasoara. Este normal sa finantam si activitati culturale si sportive, dar fiecare trebuie sa se incadreze in limita bunului simt acum cand se face o cerere", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Urmeaza ca o comisie constituita la nivelul Primariei sa evalueze proiectele depuse, iar in doua saptamani va fi dat si raspunsul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
67

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
117

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
250

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...