Ghiveci calugaresc (de post)

Se curata de coaja telina, ceapa, dovlecelul, morcovii si cartofii, dupa care taiem ceapa si o punem la calit in ulei. Taiem in bucatele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde si ardeii, iar in felii morcovii, telina si rosiile. Varza o taiem  fideluta. Pe toate acestea le adaugam peste ceapa. Stingem totul cu apa, adaugam sare, piper si presaram o parte din verdeata. Punem totul in cuptor timp de o ora. La urma, presaram patrunjelul ramas.

Ingrediente: 5-6 cartofi,  3 morcovi,  3 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 conopida, 1 varza mica,  300 g  fasole verde,  1 telina mica,   100 ml bulion,  3 cepe,  4 rosii, 1 pahar ulei, 3 legaturi patrunjel verde, sare, piper.

Pofta mare!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni și-au încheiat misiunea în sprijinul oamenilor din localitatea Broșteni! (Foto)

Saturday, 2 August 2025

Timp de cinci zile, pompierii din Botoșani au evacuat apa și mâlul din 31 de case, anexe și gospodării, au îndepărtat aluviunile de pe străzile Neagra, Mihai Băcescu, Ion Grintescu ...

Durerea unei mame din Botoșani, de ziua gemenilor ei: ”Copiii cu autism nu au prieteni care să îi caute!”

Saturday, 2 August 2025

Astăzi, Adrian și Alexandru împlinesc 19 ani. O zi în care singura fericire le-a fost zâmbetul mamei și tortul dăruit de o vecină. Fără prieteni alături de care să petreacă...

Prof. Ion Neamțu s-a ”întors” acasă, marți va fi condus pe ultimul drum!

Saturday, 2 August 2025

”Fiecare om are în viață dorințe, speranțe, dar și un propriu destin”, scria odinioară prof. Ion Neamțu, cel care și-a împlinit misiunea pe pământ, dar continuă...