Ghiveci calugaresc (de post)

Se curata de coaja telina, ceapa, dovlecelul, morcovii si cartofii, dupa care taiem ceapa si o punem la calit in ulei. Taiem in bucatele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde si ardeii, iar in felii morcovii, telina si rosiile. Varza o taiem  fideluta. Pe toate acestea le adaugam peste ceapa. Stingem totul cu apa, adaugam sare, piper si presaram o parte din verdeata. Punem totul in cuptor timp de o ora. La urma, presaram patrunjelul ramas.

Ingrediente: 5-6 cartofi,  3 morcovi,  3 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 conopida, 1 varza mica,  300 g  fasole verde,  1 telina mica,   100 ml bulion,  3 cepe,  4 rosii, 1 pahar ulei, 3 legaturi patrunjel verde, sare, piper.

Pofta mare!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Este clar de unde a moștenit frumusețea: Mesaj emoționant al Karinei Jianu pentru mama sa!

astăzi, 09:32

Recent, Karina a postat un mesaj plin de iubire și recunoștință pentru femeia care i-a fost mereu alături: „Azi este despre cea care mă iubește necondiționat, este despre cea care &ic...

Prima lună de vară, fierbinte și secetoasă. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni!

astăzi, 09:10

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 10 iunie - 7 iulie 2025. Specialiștii ANM anunță temperaturi ma...

Polițiștii au descins la căile ferate: nereguli multiple descoperite, inclusiv la Botoșani!

astăzi, 08:40

În perioada 2 - 4 iunie a.c., poliţiştii de la Transporturi, împreună cu angajaţii feroviari, au acţionat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, ...