Ghiveci calugaresc (de post)

Se curata de coaja telina, ceapa, dovlecelul, morcovii si cartofii, dupa care taiem ceapa si o punem la calit in ulei. Taiem in bucatele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde si ardeii, iar in felii morcovii, telina si rosiile. Varza o taiem  fideluta. Pe toate acestea le adaugam peste ceapa. Stingem totul cu apa, adaugam sare, piper si presaram o parte din verdeata. Punem totul in cuptor timp de o ora. La urma, presaram patrunjelul ramas.

Ingrediente: 5-6 cartofi,  3 morcovi,  3 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 conopida, 1 varza mica,  300 g  fasole verde,  1 telina mica,   100 ml bulion,  3 cepe,  4 rosii, 1 pahar ulei, 3 legaturi patrunjel verde, sare, piper.

Pofta mare!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Austeritatea lovește dur cultura. La Iași, trei muzee vor putea fi vizitate doar cu programare: „Descurajează turismul”

astăzi, 10:00

Austeritatea lovește dur cultura. La Iași, trei muzee vor putea fi vizitate doar cu programare și numai în grupuri organizate. Decizia de a renunța la orarul obișnuit a fost luată din moti...

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață pentru o parte din județul Botoșani!

astăzi, 09:06

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru o parte din județul Botoșani, valabil până la ora 11:00. Din această cauză, pe drumurile din Hudești, Coțușca, Suharău, Rădăuț...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (380)

astăzi, 09:00

O SUTĂ DE PAGINI DE ADEVĂRURI David Valentin  este perceput ca unul din marii epigramiști ai acestei națiuni.  Nu a rămas doar la  specia epigramei, o creație care pune î...