Ghiveci calugaresc (de post)

Se curata de coaja telina, ceapa, dovlecelul, morcovii si cartofii, dupa care taiem ceapa si o punem la calit in ulei. Taiem in bucatele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde si ardeii, iar in felii morcovii, telina si rosiile. Varza o taiem  fideluta. Pe toate acestea le adaugam peste ceapa. Stingem totul cu apa, adaugam sare, piper si presaram o parte din verdeata. Punem totul in cuptor timp de o ora. La urma, presaram patrunjelul ramas.

Ingrediente: 5-6 cartofi,  3 morcovi,  3 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 conopida, 1 varza mica,  300 g  fasole verde,  1 telina mica,   100 ml bulion,  3 cepe,  4 rosii, 1 pahar ulei, 3 legaturi patrunjel verde, sare, piper.

Pofta mare!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Noi trebuie să ne facem treaba”! Leo Grozavu a anunțat obiectivul surprinzător al lui FC Botoșani!

astăzi, 17:39

FC Botoșani a câștigat, scor 2-0, în  deplasare, cu „U” Cluj în etapa a 13-a a SuperLigii. Golurile moldovenilor au fost marcate de George Cîmpanu ...

Liderul nu se dezminte! FC Botoșani o învinge pe U Cluj în deplasare și rămâne în vârful clasamentului!

astăzi, 17:01

FC Botoșani și-a continuat seria surprinzătoare și s-a impus în deplasare cu U Cluj, scor 2-0, consolidându-și poziția de lider în Superliga. Cu doar o înfrânger...

Botoșani: Zilele Erasmus+, sărbătorite la Liceul „Demostene Botez”!

astăzi, 15:02

În perioada 13 – 18 octombrie 2025, Liceul „Demostene Botez” a sărbătorit Zilele Erasmus+ printr-o serie de activități educative, culturale și creative, menite să promove...