Ghiveci calugaresc (de post)

Se curata de coaja telina, ceapa, dovlecelul, morcovii si cartofii, dupa care taiem ceapa si o punem la calit in ulei. Taiem in bucatele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde si ardeii, iar in felii morcovii, telina si rosiile. Varza o taiem  fideluta. Pe toate acestea le adaugam peste ceapa. Stingem totul cu apa, adaugam sare, piper si presaram o parte din verdeata. Punem totul in cuptor timp de o ora. La urma, presaram patrunjelul ramas.

Ingrediente: 5-6 cartofi,  3 morcovi,  3 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 conopida, 1 varza mica,  300 g  fasole verde,  1 telina mica,   100 ml bulion,  3 cepe,  4 rosii, 1 pahar ulei, 3 legaturi patrunjel verde, sare, piper.

Pofta mare!


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție cu zeci de lucrări în tehnici diverse, organizată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani!

astăzi, 17:45

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală „Expo-Art” Botoșani și curatoriat de muzeograful Ana Coșereanu și artistul Liviu Șoptelea. Expoziția reunește pe simeze peste ...

Zeci de controale efectuate de Garda de Mediu Botoșani în cursul anului trecut: Ce nereguli au constatat comisarii!

astăzi, 17:15

În acest context, echipe de comisari din cadrul Comisariatului Județean Botoșani au desfășurat în perioada ianuarie – decembrie 2024 un număr de 63 acțiuni de inspecție și co...

(P) Tratamente pentru prevenirea căderii părului: Cum să îți menții sănătoasă podoaba capilară

astăzi, 17:02

Căderea părului este o problemă frecventă care afectează atât femeile, cât și bărbații, din diferite motive – de la stres și alimentație deficitară, până la problem...