Avram Iancu, "spanzurat" in mijlocul orasului Miercurea Ciuc! (VIDEO) - CUM COMENTATI?

Avram Iancu, "spanzurat" in mijlocul orasului Miercurea Ciuc! (VIDEO) - CUM COMENTATI?
Locuitorii din Miercurea Ciuc au fost martorii unui spectacol neobisnuit ieri dupa-amiaza, in centrul municipiului. In cadrul acestuia, Avram Iancu a fost judecat si condamnat la moarte prin spanzurare de catre un tribunal, el fiind acuzat de crima impotriva umanitatii si genocid. Condamnarea a fost executata: papusa de paie, care reprezenta personajul lui Avram Iancu, a fost spanzurat pe o spanzuratoare improvizata.

Organizatorul principal al actiunii de informare este nimeni altul decat Csibi Barna, care a devenit cunoscut in media ca si unul dintre liderii Garzii Secuiesti. Potrivit textului, pozelor si filmuletului postat pe blogul sau personal, Csibi a intentionat, prin aceasta actiune, sa faca cunoscute faptele "motilor condusi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever si altii", comise cu "o cruzime animaliceasca" impotriva maghiarilor.

Actiunea pare a fi dedicata zilei de 15 martie, ziua nationala a Ungariei. Csibi Barna este funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi membru al grupării Garda Secuiască.

El a expus si o lista, pe care au fost enumerate cu aproximatie numarul si numele victimelor genocidului antimaghiar precum si localitatile unde acestea s-au petrecut dar si copiile unor desene intitulate "Din atrocitatile valahilor". Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Harghita, Dan Iamandi, actiunea informativa, organizata ieri dupa-amiaza a fost autorizata, informeaza jurnalul.ro.

Vezi si actiunea din 26 ianuarie, cand acelasi Csibi Barna a afisat o fotografie prin care cerea interzicerea lui Mihai Eminescu!



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
13

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
82

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
204

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...