26 de botosaneni au murit in 2011, ca urmare a situatiilor de urgenta!

26 de botosaneni au murit in 2011, ca urmare a situatiilor de urgenta!
În anul 2011, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 448 incendii, cu 110 mai multe decât în 2010.

Cele mai frecvente cauze care au generat incendii la Botoşani şi, implicit, pagube însemnate cetăţenilor, sunt: utilizarea coşurilor, burlanelor de fum defecte sau necurăţate - 76 evenimente (cca. 17%), exploatarea instalaţiilor electrice defecte sau cu improvizaţii – 75 evenimente (16,7%), acţiunea intenţionată – 59 evenimente ( 13%), fumatul în locuri nepermise – 57 evenimente (12,7%) utilizarea focului deschis – 46 evenimente ( peste10%) şi jocul copiilor cu focul – 44 evenimente ( 9,8%).

În urma situaţiilor de urgenţă produse (incendii, înec, accidente rutiere), altele decât S.M.U.R.D., şi-au pierdut viaţa 26 de botoşăneni ( 23 adulţi şi 3 copii), iar alţi 12 (9 adulţi şi 3 copii) au fost răniţi.

De menţionat este faptul că nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa după sosirea echipajelor ISU Botoşani la locul intervenţiei.

Valoarea bunurilor salvate, ca urmare a intervenţiei forţelor profesioniste, se cifrează la 48.498.500 lei. Incendiile au produs pagube în valoare de 2.329.950 lei.

“Statistica relevă o creştere a incendiilor cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic, dar şi exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii. Ca fiecare eveniment nedorit şi aceste incendii au drept cauză nerespectarea unor reguli elementare. Acţiunile Inspecţiei Judeţene de Prevenire, completate de cele ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă existente în fiecare localitate, au vizat conştientizarea de către cetăţeni a pericolului la care se expun atunci când exploatează necorespunzător mijloacele de încălzire sau instalaţiile electrice, de multe ori consecinţele fiind destul de grave sub aspectul pagubelor produse, iar uneori, din nefericire, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. De aceea, cetăţenii trebuie să respecte recomandările menite să-i protejeze atât pe ei, cât şi bunurile pe care le-au agonisit de-a lungul vieţii “, a declarat plt. Maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
476

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...

Colegiul Economic a dat startul balurilor bobocilor de liceu (fotogalerie)

Vineri, 20 Mai 2022
231

Seria balurilor organizate cu și pentru liceenii din Botoșani a debutat cu gala Colegiului Economic „Octav Onicescu”, desfășurată, miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor....

Alocația zilnică de hrană pentru cei din centrele rezidențiale de asistență socială va fi de 22 lei. Legea, semnată de șeful statului

Vineri, 20 Mai 2022
79

Alocația de hrană a celor aflați în centrele rezidențiale de asistență socială va fi aliniată la cuantumul ce va fi oferit pacienților internați în spital (măsură aplicabilă d...