26 de botosaneni au murit in 2011, ca urmare a situatiilor de urgenta!

26 de botosaneni au murit in 2011, ca urmare a situatiilor de urgenta!
În anul 2011, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 448 incendii, cu 110 mai multe decât în 2010.

Cele mai frecvente cauze care au generat incendii la Botoşani şi, implicit, pagube însemnate cetăţenilor, sunt: utilizarea coşurilor, burlanelor de fum defecte sau necurăţate - 76 evenimente (cca. 17%), exploatarea instalaţiilor electrice defecte sau cu improvizaţii – 75 evenimente (16,7%), acţiunea intenţionată – 59 evenimente ( 13%), fumatul în locuri nepermise – 57 evenimente (12,7%) utilizarea focului deschis – 46 evenimente ( peste10%) şi jocul copiilor cu focul – 44 evenimente ( 9,8%).

În urma situaţiilor de urgenţă produse (incendii, înec, accidente rutiere), altele decât S.M.U.R.D., şi-au pierdut viaţa 26 de botoşăneni ( 23 adulţi şi 3 copii), iar alţi 12 (9 adulţi şi 3 copii) au fost răniţi.

De menţionat este faptul că nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa după sosirea echipajelor ISU Botoşani la locul intervenţiei.

Valoarea bunurilor salvate, ca urmare a intervenţiei forţelor profesioniste, se cifrează la 48.498.500 lei. Incendiile au produs pagube în valoare de 2.329.950 lei.

“Statistica relevă o creştere a incendiilor cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic, dar şi exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii. Ca fiecare eveniment nedorit şi aceste incendii au drept cauză nerespectarea unor reguli elementare. Acţiunile Inspecţiei Judeţene de Prevenire, completate de cele ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă existente în fiecare localitate, au vizat conştientizarea de către cetăţeni a pericolului la care se expun atunci când exploatează necorespunzător mijloacele de încălzire sau instalaţiile electrice, de multe ori consecinţele fiind destul de grave sub aspectul pagubelor produse, iar uneori, din nefericire, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. De aceea, cetăţenii trebuie să respecte recomandările menite să-i protejeze atât pe ei, cât şi bunurile pe care le-au agonisit de-a lungul vieţii “, a declarat plt. Maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Val de aer polar în România. Vor fi ninsori, viscol și temperaturi de până la -10 grade Celsius

astăzi, 15:57
35

Un val de aer polar aduce în România ninsori, viscol și temperaturi de până la -10 grade Celsius, în următoarele zile, scrie Antena3.Meteorologii Administrației Națion...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, în vizită la Dorohoi. A stat de vorbă cu cetățenii

astăzi, 15:36
31

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost, sâmbătă, 22 ianuarie, în vizită la Dorohoi, la cabinetul deputatului Dan Șlincu.Cei doi au ținut o zi de audiență, în care au asc...

Mai mulți elevi și profesori din cadrul Centrului de Excelență au participat la un webinar despre inteligență

astăzi, 14:47
97

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, între orele 16:00 – 19:00, elevii de liceu și profesorii coordonatori din cadrul Centrului de Excelență (CEX) din Botoșani, au participat ...