26 de botosaneni au murit in 2011, ca urmare a situatiilor de urgenta!

26 de botosaneni au murit in 2011, ca urmare a situatiilor de urgenta!
În anul 2011, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 448 incendii, cu 110 mai multe decât în 2010.

Cele mai frecvente cauze care au generat incendii la Botoşani şi, implicit, pagube însemnate cetăţenilor, sunt: utilizarea coşurilor, burlanelor de fum defecte sau necurăţate - 76 evenimente (cca. 17%), exploatarea instalaţiilor electrice defecte sau cu improvizaţii – 75 evenimente (16,7%), acţiunea intenţionată – 59 evenimente ( 13%), fumatul în locuri nepermise – 57 evenimente (12,7%) utilizarea focului deschis – 46 evenimente ( peste10%) şi jocul copiilor cu focul – 44 evenimente ( 9,8%).

În urma situaţiilor de urgenţă produse (incendii, înec, accidente rutiere), altele decât S.M.U.R.D., şi-au pierdut viaţa 26 de botoşăneni ( 23 adulţi şi 3 copii), iar alţi 12 (9 adulţi şi 3 copii) au fost răniţi.

De menţionat este faptul că nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa după sosirea echipajelor ISU Botoşani la locul intervenţiei.

Valoarea bunurilor salvate, ca urmare a intervenţiei forţelor profesioniste, se cifrează la 48.498.500 lei. Incendiile au produs pagube în valoare de 2.329.950 lei.

“Statistica relevă o creştere a incendiilor cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic, dar şi exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii. Ca fiecare eveniment nedorit şi aceste incendii au drept cauză nerespectarea unor reguli elementare. Acţiunile Inspecţiei Judeţene de Prevenire, completate de cele ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă existente în fiecare localitate, au vizat conştientizarea de către cetăţeni a pericolului la care se expun atunci când exploatează necorespunzător mijloacele de încălzire sau instalaţiile electrice, de multe ori consecinţele fiind destul de grave sub aspectul pagubelor produse, iar uneori, din nefericire, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. De aceea, cetăţenii trebuie să respecte recomandările menite să-i protejeze atât pe ei, cât şi bunurile pe care le-au agonisit de-a lungul vieţii “, a declarat plt. Maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
7

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
11

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
25

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...