După ninsoare, urmează gerul Vezi prognoza pe trei zile

După ninsoare, urmează gerul Vezi prognoza pe trei zile
Vineri este foarte rece în toate regiunile. Norii mai denşi persistă în sud-estul ţării, unde va mai ninge viscolit în prima parte a zilei. În restul României, cerul va fi variabil şi ninsorile slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 10 şi 0 grade.

În vestul, centrul şi în nordul ţării vremea va fi mai blândă decât în rest. Norii nu vor fi foarte compacţi vineri, aşa că se vor vedea şi câteva raze de soare. Regimul termic este apropiat de cel obişnuit pentru această perioadă, exceptând Transilvania, unde va fi mai frig: minus 10 grade vor fi la Miercurea Ciuc, minus 7 la Braşov, minus 4 la Cluj Napoca, 0 grade la Oradea şi 1-2 grade cu plus la Arad şi la Timişoara.

În Moldova va fi cel mai frig vineri. Nori vor fi destui, dar nu mai ninge, ba chiar trecător apar şi câteva raze de soare. În ciuda soarelui, însă, temperaturile maxime sunt cu 7-8 grade sub cele normale pentru această perioadă. Ger la Suceava la prânz, minus 10 grade. Minus 9 la Bacău şi la Galaţi şi minus 8 la Focşani şi la Iaşi.

Sâmbătă vremea va fi foarte rece în regiunile extracarpatice. În sudul ţării norii vor fi mai mulţi, dar în celelalte regiuni iese şi soarele. Doar pe litoral mai sunt posibile ninsori slabe şi vânt mai insistent, dar mai slab decât vineri. Temperaturile zilei, mult sub normele climatologice, vor fi cuprinse între minus 10 grade în sudul ţării, şi un grad cu plus în Câmpia de Vest - la Oradea şi la Timisoara.

Vreme asemănătoare, foarte rece, şi duminică. Cerul este mai mult senin încă de dimineaţă şi aşa rămâne aproape toată ziua. Cât despre ninsori, nici nu poate fi vorba. Vântul va fi mai tare numai în nordul ţării. Temperaturile maxime mai scad cu încă un grad-două în sudul şi estul ţării. Cel mai frig, minus 12 grade, la Craiova şi plus 1 grad în Baia Mare. (RTV)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

astăzi, 08:12
36

Sfântul Constantin cel Mare (306-337) a fost fiul lui Constanţiu Chlor şi al cinstitei Elena. După moartea tatălui său a luat stăpânirea împărăţiei, cu învoirea î...

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
725

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...

Colegiul Economic a dat startul balurilor bobocilor de liceu (fotogalerie)

Vineri, 20 Mai 2022
305

Seria balurilor organizate cu și pentru liceenii din Botoșani a debutat cu gala Colegiului Economic „Octav Onicescu”, desfășurată, miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor....