După ninsoare, urmează gerul Vezi prognoza pe trei zile

După ninsoare, urmează gerul Vezi prognoza pe trei zile
Vineri este foarte rece în toate regiunile. Norii mai denşi persistă în sud-estul ţării, unde va mai ninge viscolit în prima parte a zilei. În restul României, cerul va fi variabil şi ninsorile slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 10 şi 0 grade.

În vestul, centrul şi în nordul ţării vremea va fi mai blândă decât în rest. Norii nu vor fi foarte compacţi vineri, aşa că se vor vedea şi câteva raze de soare. Regimul termic este apropiat de cel obişnuit pentru această perioadă, exceptând Transilvania, unde va fi mai frig: minus 10 grade vor fi la Miercurea Ciuc, minus 7 la Braşov, minus 4 la Cluj Napoca, 0 grade la Oradea şi 1-2 grade cu plus la Arad şi la Timişoara.

În Moldova va fi cel mai frig vineri. Nori vor fi destui, dar nu mai ninge, ba chiar trecător apar şi câteva raze de soare. În ciuda soarelui, însă, temperaturile maxime sunt cu 7-8 grade sub cele normale pentru această perioadă. Ger la Suceava la prânz, minus 10 grade. Minus 9 la Bacău şi la Galaţi şi minus 8 la Focşani şi la Iaşi.

Sâmbătă vremea va fi foarte rece în regiunile extracarpatice. În sudul ţării norii vor fi mai mulţi, dar în celelalte regiuni iese şi soarele. Doar pe litoral mai sunt posibile ninsori slabe şi vânt mai insistent, dar mai slab decât vineri. Temperaturile zilei, mult sub normele climatologice, vor fi cuprinse între minus 10 grade în sudul ţării, şi un grad cu plus în Câmpia de Vest - la Oradea şi la Timisoara.

Vreme asemănătoare, foarte rece, şi duminică. Cerul este mai mult senin încă de dimineaţă şi aşa rămâne aproape toată ziua. Cât despre ninsori, nici nu poate fi vorba. Vântul va fi mai tare numai în nordul ţării. Temperaturile maxime mai scad cu încă un grad-două în sudul şi estul ţării. Cel mai frig, minus 12 grade, la Craiova şi plus 1 grad în Baia Mare. (RTV)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
453

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...