17 septembrie pe Știri Botoșani. Pledoarie pentru un Muzeu Național Eminescu la Botosani, Valeriu Iftime mai vinde trei jucători: „Bani să existe, că marfă avem”!

Spitalul pe roți de la Botoșani, inaugurat în prezența lui Raed Arafat! Și România îl cinstește astăzi pe pompierul botoșănean care a murit la datorie!

17 septembrie 2008

GELLU DORIAN - Pledoarie pentru un MUZEU NATIONAL EMINESCU la Botosani

Marile natiuni ale lumii isi respecta simbolurile nationale, conservindu-le si punindu-le in valoare printr-o memorie vie, aratata celor ce sunt, ca astfel aceasta sa ramina la fel pentru posteritate. Desi romanii au demonstrat-o cu asupra de masura ca isi respecta inaintasii, nu intotdeauna au facut-o si cum trebuie.

Daca francezii il au, in domeniul literaturii, pe Victor Hugo, ca marca identitara, germanii, pe Goethe, englezii, pe Shakespeare, italienii, pe Dante si Petrarca, spaniolii, pe Cervantes, rusii, pe Puskin, grecii pe Homer, romanii il au pe Eminescu. Felul in care celelalte natiuni isi pun in valoare numele care le-au dat identitate sau le-au intarit-o in timp prin valoarea lor inestimabila nu este deloc asemanator cum, in trecerea timpului, cu tot felul de valuri seceratoare, au reusit romanii sa puna in valoare numele si deplinatatea operei eminesciene. Si vreau sa ma refer in continuare doar la aspectul muzeal, adica la acel ce tine de organizarea unui muzeu dedicat unei astfel de personalitatii. Ca asupra operei eminesciene, desi au trebuit zeci de ani sa se termine editia Perpessicius, si ea cu suficiente gauri, obligatoriu de acoperit, nu se poate spune ca nu s-au facut eforturi considerabile, doar in plan national, nu si universal. Printr-o incetatenire impusa de renumele unui istoric literar de marca lui George Calinescu, data nasterii lui Eminescu a ramas cea de 15 ianuarie 1850, in loc de 20 decembrie 1849. Mai mult…

17 septembrie 2008

O botosaneanca "inimoasa" a invins statul roman!

Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii Publice, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, Casa de Asigurari de Sanatate Botosani, Casa de Asigurari de Sanatate Targu Mures si Institutul de boli cardiovasculare.

Sunt institutiile cu care s-a luptat, mai mult de un an de zile, o botosaneanca! Greu de crezut este insa faptul ca femeia a avut castig de cauza in instanta, statul roman fiind obligat acum sa plateasca daune, dar si cheltuielile de judecata. In luna mai, anul trecut, femeia de 54 de ani a suferit o interventie pe cord la o clinica din Targu Mures.

Acolo i s-a spus ca trebuie sa plateasca pentru dispozitivul care i-a fost implantat sub piele. Pacienta a platit, dar dupa un timp a actionat in instanta cele sase institutii, intre care si clinica in care i-a fost facuta operatia.

“Instanta a admis actiunea civila avand drept obiect daune si s-a decis plata catre asigurat a sumei suportate de el pentru dispozitiv, precum si cheltuielile de judecata”, a precizat Rodica Cociorva, seful departamentului juridic al CAS Botosani. Povestea femeii de 54 de ani a inceput, insa, la Spitalul Mavromati Botosani, unde femeia a suferit un stop cardiorespirator. Mai mult…

17 septembrie 2009

ADA MACOVEI: In niciun caz nu imi voi da demisia!

Inspectorul general al ISJ Botosani asteapta ca ministrul Educatiei sa revina asupra ordinului emis pe 16 septembrie, document care a blocat toate detasarile din invatamant. Ada Macovei nu a ezitat sa mentioneze ca masura impusa de minister este o decizie politica.


"Deocamdata nu are efect asupra noastra, noi ne vedem de treaba la inspectorat. Nu putem inchide ISJ-ul si scolile. Daca ar fi sa luam in calcul acest ordin, ar trebui sa inceteze activitatea la ISJ opt inspectori scolari, plus cei 22 de directori numiti in ultimele zile", a precizat Ada Macovei, facand totdata mentiunea ca ordinul ministrului nu se refera si la inspectorii generali.

17 septembrie 2011

Bogdan Ota, botoşăneanul de la "Norvegienii au talent": Vin să cânt în ţară, dar plătesc taxe la ei!

Invitatul special la Zilele Bucureştiului va fi Bogdan Ota, tânărul pianist din Botoşani care a cucerit Norvegia după emisiunea "Norvegienii au talent". Românul este bucuros că are ocazia să cânte pentru români. El spune că spectacolul de sâmbătă seara, de la ora 20.00, din Piaţa Constituţiei, va fi o provocare pentru că va urca pe scenă alături de profesionişti. "În primul rând cânt cu Orchestra Radio, un cor de profesionişti, şi emoţiile sunt mai mari, pentru că te judecă ca profesionişti, nu poţi să ai un rateu. Vor fi 100 de oameni pe scenă", a spus Bogdan Ota.

"Mă întorc în Norvegia, plătesc taxe statului norvegian, dar vin în România şi cânt", a declarat Bogdan Ota. Cât despre experienţa de la "Norvegienii au talent", românul mărturiseşte că nu a fost uşor.

17 septembrie 2012

Ministrul Sanatatii, vizita inopinata la Spitalul Judetean!

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a facut duminica o vizita neanuntata la Spitalul Judetean “Mavromati", dupa ce ar fi primit o serie de reclamatii la adresa personalului, cum ca nu ar trata pacientii asa cum trebuie. “Nu a anuntat pe nimeni ca vine. Eu am vorbit cu dumnealui la telefon si i-am spus sa mearga la spital, pentru ca eu nu ma bag peste medici. A venit pentru ca a avut niste reclamatii ca medicii nu isi fac treaba, tin oamenii in urgenta, nu ii ia la timp si a venit el special fara sa anunte deloc si a verificat lucrul acesta. Medicii au motivat ca sunt in salile de operatii. Trebuie sa fie si la urgente, ca de asta avem urgente, nu sa stea sa moara ca medicul e in sala de operatie. Eu nu ma bag, dar ministrul care este medic poate analiza si sa vada exact ce este acolo", a spus Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean

17 septembrie 2013

Spitalul pe roți de la Botoșani, inaugurat în prezența lui Raed Arafat!

Prima Ambulanță SMURD cu medic, de Terapie Intensivă, de la Botoșani a intrat de marți, în funcțiune, în cadrul unui ceremonial de operaționalizare ce a avut loc la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, la care a participat și medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății.


La eveniment au mai participat și medicul Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD pe Regiunea Nord-Est, prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani, Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Viorel Iliuță, managerul Spitalului Județean, medicul Liliana Mateciuc, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, angajați ai Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, precum și șefi ai instituțiilor din domeniul sanitar.

17 septembrie 2014

Umbrelele vor fi date jos din Centrul Vechi: "Le putem folosi cu alte ocazii"

Umbrelele multicolore care au fost montate în Centrul Vechi, pe perioada cât s-a desfăşurat SeptemberFest, vor fi date jos. Cele 400 de umbrele achiziţionate de municipalitate vor fi folosite şi pe viitor, la alte evenimente.


"Umbreluțele vor fi date jos din Centrul Vechi fiindcă este firesc, cred că dacă vor fi lăsate și vremea se va schimba, nu vor mai arăta la fel de bine, ci vor fi rupte și nu vor mai asigura estetica locului. Și atunci este bine să preîntâmpinăm aceste lucruri. Le dăm jos astfel încât să le putem folosi cu alte ocazii, la alte evenimente, fiindcă ele pot fi refolosite reasamblate într-o altă idee. Nu m-am gândit la ideea de a le dona, ci de a le reutiliza în cadrul altui eveniment, pe o altă idee", a spus viceprimarul Cătălina Lupașcu.

17 septembrie 2015

FC Botosani vrea sa invinga din nou pe Dinamo: "La situaţia în care suntem, nu ne-ar ajuta prea mult un egal"

FC Botoşani va întâlni duminică seara, începând cu ora 21.00, pe teren propriu, formaţia Dinamo Bucureşti, in cadrul etapei a XI-a din Liga 1. Jucătorii echipei FC Botoşani spun că sunt foarte motivaţi înaintea partidei cu Dinamo şi nu se gândesc decât la victorie. Istvan Fulop şi Gabi Vaşvari au participat la conferinta de presa si spun ca un egal nu i-ar ajuta prea mult in acest meci. “Putem câştiga. Cu multă agresivitate şi multă muncă putem câştiga acest meci. Să sperăm că va fi acel şoc pentru că avem nevoie de victorie. În momentul acesta, doar o victorie ne-ar descătuşa. În primul rând, nu trebuie să-I lăsăm să joace. Dacă îi laşi să joace, te pun la respect. Sperăm să ne revenim cu o victorie în meciul cu Dinamo, a spus Istvan Fulop.

17 septembrie 2017

INTERVIU cu noua perla a Craiovei, Andrei Burlacu! Povestea fotbalistului refuzat de FC Botosani, care la inceput a fost portar!

Numele lui Andrei Burlacu este pe buzele tuturor iubitorilor fotbalului din Romania, incepand de la antrenori, jucatori, jurnalisti si mai ales pe buzele fanilor echipei Universitatii Craiova, si asta pentru ca fotbalistul nascut in Botosani a fost eroul oltenilor in jocul cu Dinamo Bucuresti, incheiat la egalitate 2-2. Nu intamplator Andrei Burlacu a dat pasa de gol si gol in duelul Craiovei cu Dinamo, fotbalistul botosanean reusind jocuri bune si in precedintele intalniri ale oltenilor.


Insa cum a ajuns Andrei Burlacu la Universitatea Craiova? Cum a inceput cariera sa de fotbalist? Cum a ratat FC Botosani un asemenea fotbalist, desi l-a avut in propria curte? La aceste intrebari ne-a raspuns chiar Andrei Burlacu, intr-un interviu amplu acordat in exclusivitate pentru Stiri.Botosani.ro. Mai mult…

17 septembrie 2018

Suntem datori să nu uităm - România îl cinstește astăzi pe pompierul botoșănean care a murit la datorie!

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta ne aduce aminte că în aceste zile se împlinesc 8 ani de când pompierul Marius Loghin a murit într-o misiune de salvare la Rădăuți-Prut.

Iată mesajul postat pe pagina IGSU:

"Suntem datori să nu uităm!

Sublocotenent (p.m) Marius Loghin

Căzut la datorie la data de 17 septembrie 2010.

Sublocotenentul (p.m) Marius Loghin a decedat în data de 17 septembrie 2010, la numai zece zile după împlinirea vârstei de 32 de ani, pe timpul unei misiuni de salvare a unui tânăr, blocat într-un bazin de captare a apei.

Absolvent al Colegiului Național "A.T. Laurian" din Botoșani, sublocotenentul era angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al județului Botoșani din anul 2006.

Pentru faptele de eroism și sacrificarea vieții în misiune, pompierul salvator Marius Loghin a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent.

CINSTE ȘI ONOARE MEMORIEI LUI!"

17 septembrie 2019

Valeriu Iftime mai vinde trei jucători: „Bani să existe, că marfă avem”

După ce în trecut i-a luat pe Olimpiu Moruțan, Cătălin Golofca și Mihai Roman, FCSB vrea să transfere și alți jucători de la FC Botoșani. Valeriu Iftime a dezvăluit că George Miron, căpitanul echipei antrenate de Marius Croitoru, și Andrei Chindriș, fundașul central în vârstă de 20 de ani care a bifat 8 prezențe în tricoul grupării din Botoșani, sunt pe lista de transferuri a lui Gigi Becali.

Mai mult, Valeriu Iftime a dezvăluit că îi caută deja înlocuitor lui George Miron și că acesta va pleca de la gruparea din Botoșani în perioada de mercato din iarnă, iar că Haruț și Chindriș, doi tineri jucători din lotul lui Marius Croitoru, sunt foarte scumpi.

17 septembrie 2020

Bătrân atacat de doi tineri romi pe câmp, pentru niște nuci

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, din comuna Hlipiceni, a fost lovit și lăsat fără nucile pe care le adunase, de către doi tineri de etnie romă. S-a întâmplat miercuri după-amiază, pe un câmp extravilan.

Victima ar fi fost lovită de către cei doi, care s-au făcut nevăzuți, luând cu ei cei trei saci de nuci pe care bătrânul le strânsese cu greu dintr-o livadă. Speriat de ce ar fi putut urma dacă ar fi ripostat, acesta nu s-a opus în vreun mod, însă a depus apoi plângere la poliție.

17 septembrie 2021

Un tânăr chitarist din Botoșani se numără printre sutele de talente care a primit o finanțare importantă

Andrei Pițu, botoșăneanul în vârstă de 15 ani considerat un adevărat fenomen al chitarei clasice, se numără printre cei 581 de tineri talentați din România care au primit finanțare din partea Mol România și Fundația pentru Comunitate. La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 409 proiecte, prin care 1.114 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 2.667.000 de lei. Alocarea fondului de 563.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 186 de proiecte, prin care obțin finanțare 581 de tineri talentați.


Elev al Liceului de Artă din Botoșani, Andrei Pițu studiază chitara clasică de la aproape 11 ani, reușind să uimească prin performanțele sale atât la nivel național cât și internațional.

Tânărul artist a concurat la numeroase festivaluri de chitară clasică obținând premii importante, reușind să concureze cu muzicieni foarte talentați din Italia, Turcia, Croația, România, Muntenegru sau Serbia.

17 septembrie 2023

Indignare în spațiul public după ce părinții unui copil au refuzat să doneze organele: Gabriel de la Botoșani, exemplul care ”confirmă” minunea

Băiețelul de 3 ani, din Botoșani, aruncat de mama lui de la etaj, s-a trezit din comă înainte să fie deconectat de la aparate.

În același timp, la Suceava, părinții unui copil s-au răzgândit după ce, inițial, semnaseră că sunt de acord să doneze organele băiatului lor, despre care medicii au spus că este în moarte cerebrală.


Și în cazul copilului de la Botoșani s-a vorbit la un moment dat despre deconectarea de la aparate, medicii spunând că starea lui este extrem de gravă, fiind declarat în moarte cerebrală. Doar că, chiar de ziua lui, pe 6 septembrie, micuțul și-a revenit, a început să rostească și primele cuvinte, iar medicii sunt acum optimiști cu privire la șansele de recuperare.

"Acest copil ne-a demonstrat că există speranță și energie acolo unde nu avem noi o speranță!”, a declarat managerul Spitalului ”Sf. Maria” din Iași, Alina Belu

Băiatul de 14 ani, din Suceava, diagnosticat cu o boală neurologică, a făcut convulsii acasă în urmă cu câteva zile. Se spune că a aspirat niște mâncare și nu a mai putut respira. Ajuns la spital, doctorii de la Spitalul Județean Suceava l-au declarat ca fiind în „moarte cerebrală” și s-au grăbit să-și anunțe colegii de la transplant. Mai mult…

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...