O botosaneanca "inimoasa" a invins statul roman!

O botosaneanca "inimoasa" a invins statul roman!

 Clinica de Cardiologie Tg. Mures  

Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii Publice, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, Casa de Asigurari de Sanatate Botosani, Casa de Asigurari de Sanatate Targu Mures si Institutul de boli cardiovasculare.

 

Sunt institutiile cu care s-a luptat, mai mult de un an de zile, o botosaneanca! Greu de crezut este insa faptul ca femeia a avut castig de cauza in instanta, statul roman fiind obligat acum sa plateasca daune, dar si cheltuielile de judecata. In luna mai, anul trecut, femeia de 54 de ani a suferit o interventie pe cord la o clinica din Targu Mures.

 

Acolo i s-a spus ca trebuie sa plateasca pentru dispozitivul care i-a fost implantat sub piele. Pacienta a platit, dar dupa un timp a actionat in instanta cele sase institutii, intre care si clinica in care i-a fost facuta operatia.

 

“Instanta a admis actiunea civila avand drept obiect daune si s-a decis plata catre asigurat a sumei suportate de el pentru dispozitiv, precum si cheltuielile de judecata”, a precizat Rodica Cociorva, seful departamentului juridic al CAS Botosani. Povestea femeii de 54 de ani a inceput, insa, la Spitalul Mavromati Botosani, unde femeia a suferit un stop cardiorespirator.

 

Medicii au resuscitat-o electric, insa, pentru ca viata ei era in real pericol, i s-a recomandat interventia de la Clinica de cardiologie interventionala din cadrul Institutului de boli cardiovasculare si transplant din Targu Mures. La Targu Mures, cadrele medicale au efectuat testele, precizand ca este necesara o operatie de implantare de urgenta a unui defibrilator electric cardiac.

 

Insa, desi pacienta era asigurata, operata intr-un spital de stat, iar dispozitivul cardiac era trecut pe lista aprobata de CNAS, ea a fost nevoita sa si-l cumpere de la un distribuitor de dispozitive medicale. De ce? Pentru ca spitalul nu primise fonduri anul trecut pentru astfel de operatii!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
28

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
100

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
76

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...