Indignare în spațiul public după ce părinții unui copil au refuzat să doneze organele: Gabriel de la Botoșani, exemplul care ”confirmă” minunea

Băiețelul de 3 ani, din Botoșani, aruncat de mama lui de la etaj, s-a trezit din comă înainte să fie deconectat de la aparate.

Indignare în spațiul public după ce părinții unui copil au refuzat să doneze organele: Gabriel de la Botoșani, exemplul care ”confirmă” minunea

   Foto: Captură ActiveNews

În același timp, la Suceava, părinții unui copil s-au răzgândit după ce, inițial, semnaseră că sunt de acord să doneze organele băiatului lor, despre care medicii au spus că este în moarte cerebrală.

Și în cazul copilului de la Botoșani s-a vorbit la un moment dat despre deconectarea de la aparate, medicii spunând că starea lui este extrem de gravă, fiind declarat în moarte cerebrală. Doar că, chiar de ziua lui, pe 6 septembrie, micuțul și-a revenit, a început să rostească și primele cuvinte, iar medicii sunt acum optimiști cu privire la șansele de recuperare.

"Acest copil ne-a demonstrat că există speranță și energie acolo unde nu avem noi o speranță!”, a declarat managerul Spitalului ”Sf. Maria” din Iași, Alina Belu

Băiatul de 14 ani, din Suceava, diagnosticat cu o boală neurologică, a făcut convulsii acasă în urmă cu câteva zile. Se spune că a aspirat niște mâncare și nu a mai putut respira. Ajuns la spital, doctorii de la Spitalul Județean Suceava l-au declarat ca fiind în „moarte cerebrală” și s-au grăbit să-și anunțe colegii de la transplant.

Miercuri dimineață, tatăl copilului a semnat în spital documentele pentru ca fiului său să îi fie prelevate organele. În consecință, medicii au început toate procedurile pentru o intervenție chirurgicală cât mai rapidă, potrivit ProTv. Ulterior, părinții s-au răzgândit.

”Copilul a ajuns în comă post-resuscitare, cu manevre prelungite a pornit inima, dar din păcate la ATI s-a declarat moarte cerebrală”, a precizat Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Potrivit celor spuse de medicul Raluca Neagu-Movilă, coordonator regional Centrul de Prelevare și Donare Moldova, părinții s-ar fi răzgândit ”după o discuție cu duhovnicul lor”. Date care, până acum, nu au fost confirmate oficial, nici cu privire la o posibilă discuție cu un preot, nici despre faptul că părinții ar fi fost ”amenințați”.

”După discuția cu duhovnicul, au revenit asupra deciziei și au anulat șansele la trei copii, unul în stare gravă de la București, doi de la Iași. Au fost intimidați – poate chiar amenințați - cu excluderea de la ritualurile creștinești dacă vor face un astfel de gest, s-au făcut numeroase demersuri, s-a încercat reluarea legăturii cu familia, nu s-a mai reușit revenirea asupra deciziei, inclusiv cu reprezentanții bisericii s-au contactat”, a spus medicul Raluca Neagu-Movilă.

Cert este că, în acest moment, după revenirea din comă a lui Gabriel, copilul de 3 ani din Botoșani, părinții de la Suceava nu se grăbesc să semneze donarea de organe pe care medicii  o așteaptă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
162

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
135

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1094

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...