Student din Botoșani arestat după o agresiune în trafic. A încercat să îi muște pe polițiști, apoi a vrut să îi mituiască. A intervenit și Anticorupția!

Un student recalcitrant a fost arestat după ce a condus băut şi a lovit un BMW în trafic, apoi a scuipat şi înjurat patru poliţişti. Acesta chiar a încercat să muşte pe doi dintre ei atunci când a fost dus la secție.

 Student din Botoșani arestat după o agresiune în trafic. A încercat să îi muște pe polițiști, apoi a vrut să îi mituiască. A intervenit și Anticorupția!

Totul s-a întâmplat în Iași. Studentul (George Constantin R., are 23 de ani şi este din Botoşani, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii). În noaptea de 18 spre 19 februarie, şoferul unui Uber s-a luat la harţă cu studentul pe o stradă din Iași, dintr-un motiv legat de prioritate în trafic, iar acesta din urmă a devenit violent. Botoșăneanul a lovit maşina Uber şi i-a îndoit oglinzile maşinii, însă proprietarul a sunat la 112. Între timp, tânărul a urcat în maşina sa şi a plecat la Iulius Mall, unde a lovit un BMW în parcare, apoi a mers într-un restaurant, tot în zonă.

În acest timp, doi poliţişti de la Secţia 4 Tătăraşi au plecat în urma apelului şoferului Uber la 112 pe strada Fântânilor, însă nu l-au mai găsit pe studentul violent. Poliţiştii au fost chemaţi în schimb la parcarea din Iulius Mall, unde studentul lovise BMW-ul. Agenţii au găsit maşina studentului avariată, au intrat în restaurant şi i-au pus cătuşele, deoarece tânărul făcea şi aici scandal. Tot acolo au ajuns şi doi agenţi de la Biroul Rutier Iaşi, care au încercat să îl facă să sufle în etilotest, însă acesta a refuzat. Poliţiştii au reuşit cu mare greutate să îl facă pe student să intre în maşina Poliţiei, pentru a-l transporta la Spitalul de Neurochirurgie şi a-i preleva probe de sânge, potrivit Ziarul de Iași.

În autospeciala Poliţiei, tânărul a fost înregistrat de camerele poliţiştilor (bodycam) vorbind foarte urât. Printre înjurături, individual le-a promis poliţiştilor sume de bani pentru a-i da drumul. La spital, agresorul a refuzat să-I fie prelevate probe de sânge, aşa că a fost dus la Secţia 4 Tătăraşi. Aici, pe unul dintre agenţi a încercat să îl muşte de două ori: o dată de mâna stângă şi încă o dată de umărul stâng. Tot pe acelaşi poliţist a încercat să îl lovească cu capul în faţă şi apoi să îi pună piedică. De asemenea, i-a scuipat pe cei doi agenţi, în timp ce le promitea câte 30.000 de euro ca să nu îi deschisă dosar penal.

“Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi desfăşoară activităţi specifice într-o cauză penală în care procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 6 martie 2024, a unui inculpat, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, ultraj - două fapte, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere şi ameninţare. În fapt, la data de 19 februarie 2024, inculpatul ar fi promis unor agenţi de poliţie remiterea unor foloase necuvenite, constând în sume de bani cuprinse între 3.000 de lei şi 30.000 de euro. Sumele de bani erau oferite poliţiştilor pentru ca aceştia să nu dispună faţă de persoana în cauză măsurile legale, în legătură cu mai multe infracţiuni săvârşite în urmă cu puţin timp - distrugeri provocate unui autoturism cu care s-ar fi şicanat în trafic, acroşarea unui alt autovehicul în parcarea unui mall şi refuzul de a i se recolta probe biologice. Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secţii de poliţie din municipiul Iaşi unde urma să fie cercetat pentru aspectele menţionate mai sus, inculpatul ar fi ameninţat doi poliţişti cu exercitarea unor violenţe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei, după care, observând că această abordare nu va duce la nici un rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenţilor sumele de bani menţionate mai sus pentru a nu fi tras la răspundere penală. Denunţul a fost formulat de conducerea Secţiei 4 Poliţie Urbană Iaşi la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi”, au precizat reprezentanţii DGA Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
6

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
26

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
123

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...