Delicios de post: Ciuperci umplute cu spanac!

O rețetă rapidă și perfectă pentru perioada postului. Iată cum prepari ciupercile umplute cu spanac.

Ingrediente:

15-20 ciuperci champignon (mici sau medii)
400 g spanac
1 praz
Ulei de măsline
7 căței de usturoi, mărunțiți
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

După ce ai curățat bine ciupercile, așază pălăriile cu lamelele în sus în tava pe care o vei băga la cuptor. Picură un pic de ulei de măsline peste ele. încălzește cuptorul la 150 de grade.

Fierbe spanacul 10-15 minute sau până se înmoaie, apoi lasă-l la scurs. După ce s-a scurs bine, mărunțește-l și amestecă în el usturoiul, prazul tocat și codițele ciupercilor tocate. Asezonează după gust. Amestecă bine până se formează o compoziție bine închegată apoi, cu o lingură, umple fiecare pălărie de ciupercă. Dă la cuptor pentru 20-30 de minute.

Servește-le calde.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, Cod galben instabilitate atmosferică! Vezi localitățile vizate!

astăzi, 15:33

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o atenționare nowcasting de tip cod galben de ploi pentru o parte din județul Botoșani, astăzi, până la ora 16:30. Localitățile vizate s...

Expoziția de pictură și grafică „Dincolo de zări”, la Colecția de Artă din Botoșani

astăzi, 15:26

Muzeul Județean Botoșani vă invită să vizitați, în perioada 16-30 septembrie 2025, în spațiul Galeriei ”Colecția de Artăˮ, expoziția ”Dincolo de zăriˮ. Vor fi e...

eSIM pentru vacanțe: cum pot locuitorii din Botoșani economisi internet în călătorii!

astăzi, 14:41

Călătoriile internaționale aduc mereu experiențe frumoase, dar pentru mulți botoșăneni, costurile ridicate de roaming pot transforma bucuria unei vacanțe într-un motiv de stres. Facturil...