Un nou început pentru CSM Botoșani, în linie dreaptă către retur

"Clasarea pe ultima poziție nu reprezintă adevarata valoare a echipei, lucru pe care îl vom demonstra în retur".

Un nou început pentru CSM Botoșani, în linie dreaptă către retur

Anul 2019 se arată plin de provocări pentru echipa botoșăneană de handbal masculin, CSM Botoșani. Pe de o parte, obiectivul principal al lotului, după cum susține președintele acestuia, este ocuparea locului III în returul acestui campionat, aflat la debut. Pe de altă parte, jucătorii intenționează să-și îmbunătățească strategia, pentru a atrage investitori și pentru a progresa.

Situația financiară a echipei provoacă nemulțumiri printre membrii acesteia, dar se mizează pe sprijinul municipalității, principalul finanțator al Clubului "Magnum" fiind Consiliul Local Botoșani. După cum susține directorul tehnic, salariile ar fi o motivație suplimentară pentru ca jucătorii să își adune forțele spre îndreptarea lacunelor din trecut.

"De la retur, sper ca toată lumea să dea tot pe teren, să câștigăm cât mai multe meciuri, pentru că victoriile atrag suporterii și, de ce nu, și posibili investitori. Nu e niciun secret că nu avem salarii și am avea nevoie de susținere pentru a crește motivația și valoarea echipei. Începutul de campionat e important. În tur am început cu o victorie și asa vom aborda și începutul returului. Obligatoriu victorie în prima etapă contra celor de la Bacău. Ăsta e obiectivul. Îmi doresc din tot sufletul să putem achiziționa 2-3 jucători. Am deveni mult mai puternici și am putea să ne batem acolo sus, dar totul ține de puterea financiară și am toată încrederea în conducere că va reuși și acest lucru. Astfel, vom putea să ne atingem obiectivele stabilite, printre care acela de ne bate pe primele locuri și a forma o echipă puternică la Botoșani. Pentru că turul l-am început în forță, dar l-am terminat pe un loc care nu ne face cinste", a declarat Bogdan Muraru, director tehnic al CSM Botoșani. 

De aceeași părere este și căpitanul echipei. 
"În primul rând, vrem să mulțumim sponsorilor și suporterilor care au fost alături de noi. Ne dorim un început la fel de bun ca în prima parte a sezonului, adică o victorie. Ne-am dori să avem și noi puțină motivație financiară.  S-au tot făcut promisiuni și e greu să rămâi tot timpul concentrat doar prin pasiunea, dorința și bucuria de a juca.
Rămânem cu gustul amar de a începe turul cu o victorie frumoasă, muncită și cu ideea că am fi putut avea cel puțin alte 2-3 victorii. Acum este prea târziu, rămâne să vedem cum vom putea fi mai competitivi în acest retur, să putem să ne îndeplinim obiectivele", 
a declarat Ionuț Chipăruș, căpitanul echipei. 

La finalul acestui tur de sezon, CSM Botoșani s-a clasat pe ultimul loc din Divizia A, însă coordonatorul de joc nu își pierde speranța la mai bine. Returul acestui campionat îl vom incepe cu gândul de a participa la turneul semifinal! Consider că prima parte a campionatului a fost un bun prilej pentru formarea unui lot omogen şi îmbunătățirea relațiilor de joc colectiv. Clasarea pe ultima poziție nu reprezintă adevarata valoare a echipei, lucru pe care îl vom demonstra în retur. Vrem să mulțumim spectatorilor pentru faptul că au fost alaturi de noi la fiecare meci, cu promisiunea că în acest retur vom urca în clasament pe o treaptă ce ne va permite participarea la turneul semifinal, pentru promovare în liga națională", susține Gabriel Dumitrache, coordonator de joc. 

Prima dispută din retur are loc pe 2 februarie a.c., la Sala Polivalentă din Botoșani, unde este așteptată echipa din Bacău. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Trupa „Katharsis” din Botoșani s-a întors cu distincții prețioase de la Festivalul Internațional „Stage” 2019

Luni, 21 Octombrie 2019
839

Unica trupă de teatru antic din România, formată din liceeni din Botoșani și coordonată de o cunoscută profesoară din municipiul-reședință, s-a întors cu premii de la Festivalul ...

Premierul demis vine la Botoșani. De data aceasta, ocolește municipiul Suceava, dar nu cu elicopterul

Luni, 21 Octombrie 2019
897

Premierul demis Viorica Dăncilă va vizita județul Botoșani, marți, 22 octombrie a.c. Conform unor surse, președintele PSD va ajunge în municipiile Botoșani, Dorohoi, Săveni, dar și &ici...

Bucătarul propriei rețete a fericirii: botoșăneanca Cristina Lupașcu, medic pentru suflet și minte

Luni, 21 Octombrie 2019
3297

Se cunosc multe și, totuși, prea puține despre ce înseamnă să fii psiholog/terapeut/consilier, adică medic pentru suflet și minte. Multe, din perspectiva celor grăbiți, a celor care cun...