Simona Halep, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după 6-2, 6-1, cu Lesia Ţurenko

Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, sâmbătă, cu 6-2, 6-1, pe Lesia Ţurenko din Ucraina, locul 27 WTA, Simona Halep trece pentru a patra oară consecutiv în a doua săptămână a competiţiei.

Simona Halep, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după 6-2, 6-1, cu Lesia Ţurenko

   Foto: Facebook Simona Halep

Simona Halep conducea cu 7-0 înantea acestei partide, în întâlnirile directe cu Ţurenko, pierzând doar un singur set în faţa ucrainencei. Nu avea ce să se schimbe în tenisul celor două jucătoare de la ultimele lor partide, disputate în februarie şi câştigate de Halep în minimum de seturi, pentru a avea, sâmbătă, un alt deznodământ.

Mai mult, Ţurenko a venit pe Philippe Chatrier după un meci jucat în două zile cu Aleksandra Krunici, în turul anterior, astfel că a opus o palidă rezistenţă în faţa Simonei Halep. Ucraineanca a greşit enorm de mult, mai ales la serviciu, pe care nu şi l-a fructificat niciodată. Halep nu a jucat extraordinar, a evoluat economicos chiar, nefiind supusă la vreo presiune.

A fost un moment bun pentru ea să mai exerseze nişte lovituri, "cea scurtă", şi venirile la fileu, însă serviciul ei la acest turneu continuă să nu fie la cel mai înalt nivel. Toate ghemurile pe care le-a pierdut fostul lider WTA au fost pe serviciul ei. În acelaşi timp, meciul "scurt" de sâmbătă îi permite mai multă odihnă după două partide complicate în primele două tururi, în vederea continuării apărării trofeului cucerit anul trecut la Porte D'Auteuil.

În primul set, doar Simona Halep şi-a fructificat serviciul, la 2-1 şi 5-2, rezultând un 6-2, în 25 de minute. După nouă minute de tenis în setul al doilea, în care Halep a făcut 3-0 cu două break-uri, jucătoarea din Ucraina a cerut asistenţă medicală pentru probleme la coapsa dreaptă. Ea a continuat meciul şi jucătoarea română a mai cedat doar un ghem până la final, tot pe propriul serviciu, la 5-0, înainte de a pune capăt partidei, cu 6-1, după 55 de minute.

Simona Halep a declarat, sâmbătă, după meci, că a fost unul complicat, chiar dacă scorul nu arată acest lucru. "A fost un meci complicat, chiar dacă scorul nu arată neapărat asta. A trebuit să fiu concetrată, am făcut tot ce am putut pentru a o domina şi sunt foarte bucuroasă că am reuşit să mă calific în al patrulea tur. Mă gândesc în toate ziele la victoria mea de aici, de anul trecut, este cea mai frumoasă amintire din viaţa mea", a declarat Halep, după meci, potrivit lequipe.fr.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Monica Puig din Puerto Rico, locul 59 WTA, şi poloneza de 18 ani Iga Swiatek, locul 104 WTA. Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 243.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA.

Sursa: News.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
608

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2205

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...

IMPORTANT: Ce teste genetice sunt recomandate înainte de a rămâne însărcinată și în timpul sarcinii

Miercuri, 12 Iunie 2019
396

Când spunem set de analize uzuale pentru gravide, nu ne gândim automat și la testări genetice. Pe acestea le privim cumva cu teamă și ne dorim să nu ajungem să le vedem prescrise de ...