Fraisil nu e singurul. Mai mulți fotbaliști au intrat în dizgrația botoșănenilor, după ce au plecat de pe "Municipal"

Fraisil nu e singurul. Mai mulți fotbaliști au intrat în dizgrația botoșănenilor, după ce au plecat de pe "Municipal"

Cazul "Fraisil" îmi aduce aminte de alți câțiva foști soldați ridicați în slăvi de suporterii botoșăneni, care au avut un comportament similar cu cel al austriacului, intrând în furia fanilor.

Chiar dacă au fost readuși în fotbal de FC Botoșani, acești jucători au dat dovadă de lipsă de caracter și nu vor fi uitați  prea curând de furia suporterilor.

Alberto Cobrea

În ianuarie 2017, FC Botoșani semna cu portarul Alberto Cobrea. Anterior acesta jucase la echipe puternice din prima ligă, precum Dinamo sau Petrolul, dar nu a reușit să se impună nicăieri.

După o jumătate de sezon mai modestă, odată cu venirea lui Costel Enache la Botoșani, Alberto a devenit titular incontestabil, devenind unul dintre cei mai apreciați portari din prima ligă. Totuși, FC Botoșani a ratat calificarea în Play-Off la mustață, în acel sezon, în fața rivalei Poli Iași, iar apoi Cobrea a declarat că nu mai vrea să joace pentru FC Botoșani. În răspuns, Costel Enache a început să îl titularizeze pe Eduard Pap, iar Cobrea a ajuns în Copou. Nu a jucat, iar în prezent acesta evoluează pentru CSM Reșița, echipa din coada clasamentului.

Andrei Burcă

Venit de la Bacău, din Liga a treia, la cererea lui Cornel Șfaițer, Burcă a devenit ușor unul dintre cei mai buni fundași din prima ligă. Apreciat la maxim de suporteri, acesta a devenit chiar căpitanul Botoșaniului, după plecarea lui Mihai Roman la FCSB.

Datorita evoluțiilor sale, acesta a prins un transfer la CFR Cluj, deși a avut și oferte din afară. La CFR acesta este titular incontestabil, atât în campionat, cât și în meciurile europene, reușind chiar să înscrie în grupele Europa League.

Însă Burcă a uitat că Botoșani a fost echipa care i-a lansat cariera. Într-un meci de Cupă dintre FC Botoșani și CFR, disputat pe "Municipal", Andrei Burcă a reușit să înscrie un gol de o aducea pe echipa sa în avantaj, iar golul a fost celebrat foarte puternic de acesta, stârnind nemulțumirile suporterilor. În acel meci a punctat și Cătălin Golofca, un alt jucător lansat de Botoșani, care a ajuns la CFR, însă acesta nu a vrut să se bucure, din respect pentru clubul din trecutul său.

Hervin Ongenda

Crescut de PSG, Ongenda este poate cel mai mediatizat jucător ce a trecut pe la Botoșani. Extrem de talentat, Hervin a venit la Botoșani din liga a doua spaniolă, iar în primul sezon petrecut pe "Municipal" acesta a făcut jocuri foate bune, arătând că școala de fotbal a celor de la PSG a avut efect pentru el.

Totuși, după doar un sezon, Ongenda a decis că vrea să plece de la Botoșani și a declarat că nu va mai îmbraca tricoul moldav, asta după ce a primit o oferta de la Chievo Verona, echipă din Serie B. Oferta, de doar 100.000€, nu a fost pe placul lui Iftime, iar comportamentul lui Ongenda nu a fost apreciat de stafful Botoșaniului. A intrat în conflic cu Marius Croitoru, fiind trimis la echipa a doua, iar mai apoi a devenit mai mult rezervă de lux, decât vedetă în teren. Ongenda a ajuns în iarnă la Chievo, pentru 500.000€.

Diego Fabbrini

Diego Fabbrini a fost unul dintre cei mai apreciați jucători trecuți pe la Botoșani. Venind din liga a doua din Anglia, jucătorul care cândva îmbracă tricoul squadrazzura a făcut senzație pe Municipal. După doar un sezon, acesta a părăsit echipa, după o telenovelă de câteva luni. Agentul jucătorului a declarat că Fabbrini va deveni liber de contract în vară, în timp ce Valeriu Iftime spunea despre acesta că a semnat prelungirea. Fabbrini a plecat, liber de contract, în Bulgaria, dar nu înainte de a declara că nu va mai juca în România, decât pentru FC Botoșani. Totuși, după ce nu a confirmat în Bulgaria, acesta a ales să revină în România, semnând cu Dinamo, una dintre echipele cu care FC Botoșani are o relație foarte tensionată. Însă evoluțiile sale de la câinii roșii au fost doar o umbră, comparativ cu meciurile din tricoul botoșănean.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat, sinceritate extremă pentru protestatarii care nu cred în coronavirus: Îi aşteptăm la spital. O parte din ei nu or să scape

Duminică, 12 Iulie 2020
809

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus duminică seară într-o emisiune televizată că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus ...

Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

Duminică, 12 Iulie 2020
1166

Românii care nu cred că noul coronavirus există, nu poartă măști de protecție și nici nu acceptă să respecte măsurile de prevenire a extinderii noului virus - ceea ce a dus, după cum ...

180 de lei pe lună pentru mâncare pentru pensionarii cu venituri mici

Duminică, 12 Iulie 2020
291

Pensionarii cu venituri mici, care au peste 75 de ani, vor primi tichete în valoare de 180 lei lunar pentru mâncare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență adoptat rec...