FC Botoșani, gata să revină la antrenamente: "Există un program de pregătire de vreo 2-3 săptămâni pe care îl urmăreşte preparatorul fizic"

FC Botoșani, gata să revină la antrenamente: "Există un program de pregătire de vreo 2-3 săptămâni pe care îl urmăreşte preparatorul fizic"

După ce în urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după 15 mai, sportivii profesioniști își vor putea relua antrenamentele, cluburiledin Liga Întâi se pregătesc să revină la treabă. Pe acest fond, au apărut și informații conform cărora mai multe echipe din campionat au "furat startul" și au început deja antrenamentele.

În acest sens, Valeriu Iftime a anunțat că FC Botoșani a făcut doar "video-antrenamente", cu preparatorul fizic.

”Putem să facem lucrurile astea sau să facem acele acţiuni prin care jucătorii şi toţi cei din staff să fie protejaţi. Deocamdată din perioada asta de câteva săptămâni de pregătire. După care sunt absolut convins că găsim soluţii şi de a ne proteja toţi cei implicaţi atunci când va trebui să jucăm meciuri în campionat. Nu am văzut ce spune Ministerul Tineretului. Eu am văzut protocolul pe care l-a făcut Liga şi în opinia mea era super bine scris, organizat, descris acolo. E chiar foarte greu să ne ţinem de tot ceea ce scris în acest regulament, dar nu este imposibil şi sigur că trebuie să dăm dovadă de maturitate, responsabilitate faţă de situaţia actuală. Ce fac alţii la televizor, facem şi noi. Adică ei nu s-au văzut la Botoşani. Există un program de pregătire de vreo 2-3 săptămâni pe care îl urmăreşte preparatorul fizic. E adevărat că unii aleargă mai puţin prin pădure în ţara lor, alţii alergă prin pădure în ţara noastră. Unii fac în dormitor şi fac flotări. Adică există un program de pregătire la modul serios pentru fiecare jucător la modul la care să îl susţină cumva să spunem tonusul muscular, dar nu sunt pregătiri astea. Nici alergări din 3 în 2, nu e pregătire.

Nu au făcut nimic. Credeţi că dacă s-a adunat de două ori FCSB au făcut ceva? Sau cine, Craiova? Să fim serioşi. Fotbalul este sport de echipă. Trebuie să fie toţi. E vorba de tactică, de organizare. În primul rând trebuie să îi aduci la forma fizică care îţi dă voie să faci efort de competiţie, după care să îi pregătim din celălalt punct de vedere. E nevoie de toată echipa la un loc, iar pentru asta este nevoie de acele măsuri de siguranţă. Nu cred că cineva a furat startul şi chiar dacă l-a furat, nu mă deranjează” a declarat Iftime, pentru Telekom Sport.

Daca situația nu se înrăutățește, Liga Întâi ar putea reîncepe la mijlocul lunii iunie. In Europa, statele sunt împărțite. Campionatele din Franța, Belgia sau Olanda au fost înghețate, în timp ce jucătorii cluburilor spaniole au revenit la antrenamente. In Germania s-a făcut anunțul oficial: campionatul revine după 15 mai, în condițiile în care cluburile de antrenează de ceva timp.

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
458

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
59

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...