Video&fotogalerie: Lecția predată de doi vectori ai implicării civice are ecou. Mesaj pentru botoșăneni: „Dacă dau like pe Facebook, nu rezolvă problema infrastructurii”

Video&fotogalerie: Lecția predată de doi vectori ai implicării civice are ecou. Mesaj pentru botoșăneni: „Dacă dau like pe Facebook, nu rezolvă problema infrastructurii”

Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, și liderul Grupului Civic din Botoșani, Daniel Câșlariu, au pus la cale o nouă modalitate de a atrage atenția guvernanților cu privire la infrastructura rutieră din regiune. Mesajul celor doi a fost unul clar: „Moldova vrea autostrăzi”. Cel dintâi a organizat un protest, iar implicarea botoșăneană a accentuat aspectul care îi unește, într-adevăr, pe moldoveni.

Cei doi vectori civici au reușit, astfel, să mobilizeze interesul populației față de situația drumurilor din Moldova, îndemnând la asumare și chiar la libera contestare a decidenților care ignoră problemele reale din cele două județe și, în general, din regiune.

Câșlariu a participat la un protest organizat de Mandachi, de Ziua Micii Uniri, în sensul în care, actual, „unirea” ar putea fi realizată printr-o autostradă care să înlesnească conexiunea dintre Moldova și restul țării, cea dintâi aflându-se în cunoscuta ipostază a subdezvoltării, în ciuda factorilor implicați din mediul de afaceri.

MOLDOVA VREA AUTOSTRĂZI! La invitația bunului meu prieten Stefan Mandachi astăzi am ajuns la singurul METRU DE AUTOSTRADA din Moldova unde a avut loc un protest. De asemenea Ștefan a transmis un mesaj Botoșănenilor.#PENTRUCAIMIPASA”, a scris Daniel Câșlariu pe Facebook.

Ștefan Mandachi a subliniat, apoi, că Botoșani, precum celelate județe, are potențial de dezvolare, însă mobilizarea și participarea politică a populației sunt soluțiile pentru diminuarea blocajelor.

Mesajul meu pentru botoșăneni și pentru moldoveni, în general, este să nu stea acasă. Să își manifeste dorința pentru a se face autostrăzi. Dacă stau în casă și dau like pe Facebook, nu vor rezolva problema infrastructurii. Să fie asumați și, dacă este cazul, să iasă în stradă. Eu am un restaurant în Botoșani care este productiv și care ar putea fi și mai productiv dacă am avea autostrăzi. Botoșani ar putea fi un pol, pentru că sunt acolo chiar sunt investiții”, a declarat Ștefan Mandachi.

 











 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
126

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
92

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
85

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...