Zeci de posturi suplimentare cerute la Protecția Copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani a solicitat suplimentarea organigramei cu peste 90 de posturi.

Zeci de posturi suplimentare cerute la Protecția Copilului

Mai exact este vorba de 92 de posturi, dintre care două sunt funcții publice, iar restul posturi de natură contractuală.

Această solicitare de creștere a numărului de posturi vine ca urmare a reorganizării anumitor servicii, fie din cauza lipsei de personal de pe unele zone.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că posturile în plus cerute de DGASPC vor fi scoase la concurs când va exista și finanțare pentru acestea, speranțele fiind într-o rectificare bugetară.

"Este o adresă venită în care se menționează să fie paritate între numărul de copii și personalul angajat dar dat fiind bugetul din acest an cu majorările de salariu vom mai amâna un pic chestiunea aceasta până ce lucrurile se vor reglementa. Dacă este o reglementare de la centru nu trebuie să facem noi analize. Dacă rectificarea va fi corespunzătoare cu ceea ce se dorește acolo, se vor face suplimentări de posturi", a precizat Costică Macaleți.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

astăzi, 13:36
253

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

astăzi, 12:56
310

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

astăzi, 12:31
725

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...