Zeci de contravenții sancționate pentru prevenirea răspândirii Covid-19

Zeci de contravenții sancționate pentru prevenirea răspândirii Covid-19

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au organizat șapte acțiuni punctuale pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID. Au fost aplicate aproape 50 de amenzi, în valoare cumulată de 16.000 de lei.

Potrivit IPJ, au fost verificate 73 de societăți comerciale și au fost controlate 69 de vehicule destinate transportului public în comun.

„Echipele de control au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 de lei, dintre acestea, 44 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu”, rezumă Delia Nenișcu, reprezentanta instituției.

Conform acesteia, astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Mulțumim celor care înțeleg să respecte regulile generale de prevenire a răspândirii Covid-19”, adaugă Nenișcu.

Acțiunile se derulează atât în sistem propriu, cât și integrat, alături de jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă și al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta