VIDEO: Descinderi în 16 județe, printre care și Botoșani, într-un amplu dosar de evaziune și spălare de bani. Prejudiciu de 10 milioane de lei

VIDEO: Descinderi în 16 județe, printre care și Botoșani, într-un amplu dosar de evaziune și spălare de bani. Prejudiciu de 10 milioane de lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează percheziţii în București și în 16 judeţe, printre care și Botoșani, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu evaluat la peste 10 milioane lei. 

Descinderile sunt în Olt – (2 la Corabia şi 1 la Deveselu), Bucuresti – 5, Ilfov – 1, Teleorman – 1, Giurgiu – 2,  Timiş – 1, Suceava – 1, Alba- 1, Botoșani – 1, Satu Mare – 2, Covasna – 1, Ialomiţa – 1, Neamț – 1, Călărași – 3, Brăila – 2, Bihor – 1, Dolj – 1, potrivit Olt-alert.

Sunt vizaţi preşedintele Consiliului de Administraţie şi cei doi administratori ai unei firme din județul Olt, care comercializează produse agro-chimice şi care sunt bănuiţi de evaziune fiscală de peste 10 milioane lei. Potrivit Adevărul, ar fi vorba de o firmă internaţională, cu cifră de afaceri ameţitoare şi relaţii comerciale în toată lumea.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează 28 percheziţii, pe raza a 16 judeţe şi a municipiului Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Astăzi, 26 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cu sprijinul colegilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi al poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din ţară, efectuează 28 de percheziţii, pe raza a 16 judeţe şi a municipiului Bucureşti. Sunt vizate sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Trei persoane sunt bănuite că în perioada 2013-2016 nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului către bugetul de stat.

De asemenea, reprezentanţii societăţii respective ar fi declarat achiziţii în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societăţile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

În baza unor mandate de aducere, cele trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru a fi audiate şi dispuse măsuri legale. Activităţile beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, mai precizează reprezentanții IPJ Olt.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat: „Este posibil ca săptămâna viitoare să fie decisă prelungirea cu încă o lună a stării de urgenţă”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
1815

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de COVID-19 ...

Coronavirus: Bilanțul deceselor în România a ajuns la 146

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
648

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat șase noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre trei persoane din Hunedoara, două din Suceava și unul din București, chia...

Al doilea oraș din țară care intră în carantină totală. „Vom permite doar transportul de marfă și aprovizionarea populației”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
635

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a anunţat că oraşul Ţăndărei intră în carantină totală, conform Ordonanţei Militare numărul 7. Decizia a fost luată în urma număr...