Tânăr mort după un accident rutier, din cauza nepurtării centurii de siguranță

Tânăr mort după un accident rutier, din cauza nepurtării centurii de siguranță

Tânărul de 23 de ani care a provocat un accident rutier, săptămâna trecută, pe drumul național 29A, în localitatea Bajura, a decedat la spital. Acesta fusese transferat cu grave traumatisme craniene la Spitalul de Neurocirurgie din Iași. Vineri a intrat în stop-cardio respirator, iar cadrele medicale nu l-au mai putut salva.

Accidentul s-a produs în urma efectuării unei menevre de depășire, fără asigurare în prealabil. Conducătorul auto a depășit un atelaj hipo, însă a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal o mașină care circula regulamentar.

Bărbatul, din localitatea Concești, nu se afla sub influența alcoolului.

De cealaltă parte, băiatul de 14 ani care se afla în aceeași mașină, a fost stabilizat, aflându-se în prezent în stare bună.

Surse din anchetă au relevat că șoferul nu purta centura de siguranță în momentul impactului, element de siguranță care i-ar fi putut salva viața. Traumatismul cranian suferit s-a produs în urma proiectării în parbriz a tânărului.

„Conform legislaţiei în vigoare toţi pasagerii unui autovehicul, inclusiv cei de pe bancheta din spate, trebuie să poarte centura de siguranţă. Experţii în siguranţă auto au calculat că şansele de supravieţuire în caz de accident cresc cu peste 50% în cazul purtării centurii de siguranţă. Cu toate acestea, un studiu IMAS arată că în România există prejudecata că nu e nevoie de centură, întrucât din cauza aglomeraţiei se circulă încet şi pericolele sunt mai mici, dar se omite că mare parte din accidente au loc în mediul urban”, arăta Inspectoratul General al Poliției Române anul trecut.

 

Spune-ne opinia ta