„Șoferul” urmărit de poliție până într-un lan de porumb, arestat preventiv

„Șoferul” urmărit de poliție până într-un lan de porumb, arestat preventiv

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile bărbatului de 39 de ani, din municipiul Dorohoi, pe care polițiștii l-au urmărit până într-un lan de porumb.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a arătat că, miercuri, dorohoianul a condus fără permis și în stare de ebrietate, încercând să scape de răspunderea penală prin fugă.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că bărbatul a condus un autoturism pe raza municipiului Dorohoi, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și cu o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult de atât, bărbatul nu a oprit la semnalele polițiștilor rutieri, fiind urmărit de către aceștia cu autospeciala de poliție având semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Ulterior, conducătorul auto a abandonat autoturismul, încercând să se sustragă cercetărilor, însă a fost imobilizat și încătușat de către polițiști, apoi condus la sediul poliției”, a explicat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se dipună măsuri conform prevederilor legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
73

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
169

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
774

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...