Reguli noi pentru acordarea tichetelor sociale pensionarilor din municipiul Botoşani

Regulamentul în baza căruia vor fi acordate tichetele sociale pensionarilor din municipiul Botoşani va fi schimbat, după ce Curtea de Conturi a descoperit că anul trecut au fost acordate tichete unor pensionari care aveau depozite bancare consistente.

Reguli noi pentru acordarea tichetelor sociale pensionarilor din municipiul Botoşani

Potrivit noilor reglementări, ce vor fi supuse aprobării în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare, tichetele ar urma să fie acordate pensionarilor cu vârsta de peste 65 de ani, nu peste 60 de ani, cum a fost până acum.

Aceştia trebuie să aibă un venit lunar care, însumat cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deţinute de titular să fie mai mic sau egal cu 700 de lei.

Sunt excluşi de la acest ajutor pensionarii care realizează venituri din beneficii de asistenţă socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizaţii cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

“Pentru ceea ce s-a dat în 2014 și 2015 au fost o serie de controale ale Curții de Conturi care ne-a spus că nu am procedat corect. Neducerea la îndeplinire a unor măsuri dispuse de Curtea de Conturi la timp a făcut ca noi să venim acum cu o modificare a regulamentului. Ce a constatat Curtea de Conturi, persoane vârstnice sunt peste 65 de ani, iar pe de altă parte faptul că am acordat tichete unor persoane care nu îndeplineau condițiile, Sunt niște măsuri dispuse de Curtea de Conturi. Dacă rămâneam pe vechiul regulament nu era problemă că banii erau prinși în buget dar se suflă acum și în iaurt pentru că cineva va trebui să plătească. Banii vor ajunge la toți cei care au dreptul legal”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Valoarea tichetelor sociale este de 100 de lei şi se acordă în două tranşe, 50 de lei înainte de sărbătorile pascale şi 50 de lei înainte de Crăciun. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

astăzi, 10:18
202

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

astăzi, 09:50
282

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...

Cine sunt reprezentanții Consiliului Local care vor face parte din Consiliile de Administrație ale școlilor!

astăzi, 09:29
417

Consilierii locali vor aproba în ședința ordinară de săptămâna viitoare componența Consiliilor de Administrație de la unitățile de învățământ din municipiul Botoșa...