Peste o sută de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii de protecție, în trei zile

Peste o sută de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii de protecție, în trei zile

În perioada 9-11 ianuarie a.c., forțele de ordine din județul Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual, aplicând în acest sens aproape 130 de sancțiuni. Valoarea amenzilor depășește 26.000 de lei, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, au fost organizate 15 acțiuni punctuale, în cadrul acestora fiind controlate peste 196 locații de interes.

„În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 128 de sancțiuni contravenționale  valoarea totală a acestora fiind de peste 26.500 de lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale 108 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu, iar 20 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, detaliază Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Controalele se derulează sub autoritatea Instituției Prefectului, fiind angrenați polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, al Direcției Sanitar-Veterinară, angajați Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice”, mai precizează Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

astăzi, 12:18
1250

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
901

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
419

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...