În Duminica Mironosiţelor: Flori pentru femeile internate în Maternitatea Botoșani

Flori și binecuvântări au primit nu doar femeile internate la Maternitate, ci şi cadrele medicale, cele de la UPU Botoşani, cele de la Secţia chirurgie plastică şi arşi, precum şi cele de la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean.

În Duminica Mironosiţelor: Flori pentru femeile internate în Maternitatea Botoșani

Duminica Mironosiţelor a adus credincioşilor parohiilor "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" - Chişcăreni şi "Sfântul Apostol Andrei" - Sat Nou din judeţul Botoşani clipe emoţionante de bucurie duhovnicească. La iniţiativa preotului paroh Vasile Viorel Florea s-a derulat o activitate misionar-pastorală menită să aducă fericire şi lumină femeilor creştine din parohie şi nu numai.

După oficierea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, preotul paroh Vasile Viorel Florea, însoţit de câteva credincioase, membre ale Comitetului parohial, a adus bucurie în casele câtorva femei vârstnice care îşi petrec majoritatea timpului în singurătate, însă totdeauna cu rugăciunea în suflet, oferindu-le acestora câte un trandafir şi o icoană cu Maica Domnului.

În continuare, preotul paroh Vasile Viorel, în urma colaborării cu Asociaţia „Happy” din Botoşani, prin membrii fondatori Cezar şi Ionela Todose, a oferit în dar, cu ocazia sărbătoririi zilei femeii creştine, câte un trandafir şi o iconiţă cu Maica Domnului şi Pruncul Iisus tuturor femeile internate la Maternitatea din Botoşani, cât şi cadrelor medicale, celor de la UPU Botoşani, celor de la Secţia chirurgie plastică şi arşi, cât şi celor de la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean.

În total, au fost oferite în jur de 250 iconiţe şi trandafiri.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru gândul cel bun de a ne putea jertfi pentru bucuria aproapelui. Binele trebuie să fie cartea de vizită a omului, iar omul, prin faptele sale, trebuie să fie cartea de identitate a lui Dumnezeu. Rugăm pe Bunul Dumnezeu şi în viaţa veşnică să ne dăruiască din dulceaţa şi mireasma trandafirilor, ca împletită cu bucuria oamenilor să dobândim dimpreună cu aceştia raiul cel mult dorit şi binecuvântarea Sfintei Treimi”, a declarat pr. Vasile Viorel Florea, potrivit ziarullumina.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 600 de amenzi și 55 de permise reținute de polițiștii de la Botoșani doar săptămâna trecută

astăzi, 12:57
121

Peste 55 de carnete de conducere au fost reținute săptămâna trecută de polițiștii de la Botoșani în urma unei acțiuni de control al siguranței pe șoselele din județ care a presu...

Autoritățile locale de la Dângeni s-au apucat de construit o sală de sport la școala din Iacobeni

astăzi, 12:24
181

Autoritățile locale de la Dângeni au început pregătirea unui teren din Iacobeni pentru a fi predat către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania ...

Și ăsta este bullying: Violențele asupra profesorilor, inclusiv cele pe internet, pedepsite prin Lege!

astăzi, 12:00
175

Bullyingul profesor-elev și elev-elev nu sunt singurele forme de violență prevăzute de Legea care reglementează aceste fapte.Potrivit proiectului normelor de aplicare pus în dezbatere ...