În Duminica Mironosiţelor: Flori pentru femeile internate în Maternitatea Botoșani

Flori și binecuvântări au primit nu doar femeile internate la Maternitate, ci şi cadrele medicale, cele de la UPU Botoşani, cele de la Secţia chirurgie plastică şi arşi, precum şi cele de la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean.

În Duminica Mironosiţelor: Flori pentru femeile internate în Maternitatea Botoșani

Duminica Mironosiţelor a adus credincioşilor parohiilor "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" - Chişcăreni şi "Sfântul Apostol Andrei" - Sat Nou din judeţul Botoşani clipe emoţionante de bucurie duhovnicească. La iniţiativa preotului paroh Vasile Viorel Florea s-a derulat o activitate misionar-pastorală menită să aducă fericire şi lumină femeilor creştine din parohie şi nu numai.

După oficierea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, preotul paroh Vasile Viorel Florea, însoţit de câteva credincioase, membre ale Comitetului parohial, a adus bucurie în casele câtorva femei vârstnice care îşi petrec majoritatea timpului în singurătate, însă totdeauna cu rugăciunea în suflet, oferindu-le acestora câte un trandafir şi o icoană cu Maica Domnului.

În continuare, preotul paroh Vasile Viorel, în urma colaborării cu Asociaţia „Happy” din Botoşani, prin membrii fondatori Cezar şi Ionela Todose, a oferit în dar, cu ocazia sărbătoririi zilei femeii creştine, câte un trandafir şi o iconiţă cu Maica Domnului şi Pruncul Iisus tuturor femeile internate la Maternitatea din Botoşani, cât şi cadrelor medicale, celor de la UPU Botoşani, celor de la Secţia chirurgie plastică şi arşi, cât şi celor de la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean.

În total, au fost oferite în jur de 250 iconiţe şi trandafiri.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru gândul cel bun de a ne putea jertfi pentru bucuria aproapelui. Binele trebuie să fie cartea de vizită a omului, iar omul, prin faptele sale, trebuie să fie cartea de identitate a lui Dumnezeu. Rugăm pe Bunul Dumnezeu şi în viaţa veşnică să ne dăruiască din dulceaţa şi mireasma trandafirilor, ca împletită cu bucuria oamenilor să dobândim dimpreună cu aceştia raiul cel mult dorit şi binecuvântarea Sfintei Treimi”, a declarat pr. Vasile Viorel Florea, potrivit ziarullumina.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Declarații dure ale patronului FC Botoșani: Andronache e „o trompetă”, Becali e „un fraier”

Vineri, 23 August 2019
385

Valeriu Iftime, finanţatorul de la Botoşani, a crezut că folosirea lui Soiledis în centrul apărării, în disputa cu Vitoria Guimaraes e o diversiune. Patronul grupării moldave l-...

Dosar penal pentru un bărbat de 73 de ani din județ. Conducea un ATV, fără permis

Vineri, 23 August 2019
176

Joi, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Săveni, patrulau în satul Aurel Vlaicu, com. Avrămeni, ocazie cu care au oprit pentru control un ATV condus de un bărbat de 73 de ani, din lo...

A încercat să păcălească polițiștii, cu un permis fals de Republica Moldova

Vineri, 23 August 2019
150

Joi, 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiul Dorohoi au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Dimăcheni.Acesta a prezenta...