Director al Casei de Pensii, la învestirea Cristinei Anton: "Nu suntem o familie, dar petrecem mai mult timp în Casa de Pensii decât în familie"

Aflaţi la conducerea Casei Judeţene de Pensii de când actualul deputat Marius Budăi a renunţat la funcţia de conducere a instituţiei, Ioan Buzilă şi Narcis Dreţcanu, directorii adjuncţi, au asigurat-o pe Cristina Anton, noul director, de disponibilitate în colaborare.

Director al Casei de Pensii, la învestirea Cristinei Anton: "Nu suntem o familie, dar petrecem mai mult timp în Casa de Pensii decât în familie"

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Cei doi au vorbit despre experienţa funcţionarilor Casei de Pensii şi de timpul petrecut la serviciu, care depăşeşte de cele mai multe ori timpul petrecut în familie.

Directorul adjunct Ioan Buzilă a menţionat că unii dintre funcţionarii instituţiei se află la al şaselea director de când şi-au început activitatea în domeniul sistemului public de pensii.

"Şi pentru noi este un nou început de colaborare, pentru unii dintre colegi noştri aflaţi în sală este ultimul „nou început”, sunt persoane care se află în prag de pensionare şi care au o vechime onorabilă în cadrul instituţiei, sunt persoane care au o vechime de peste 35 de ani şi o asigurăm pe doamna de toată disponibilitatea noastră, să colaborăm ca şi până acum. În acelaşi context, cred că suntem unii aici care suntem la al şaselea director al Casei Judeţene de Pensii, este o o instituţie mare, cu multă activitate, cu multe fonduri care se duc spre beneficiari, aşa că o s-o sprijinim, dacă şi doamna o să dorescă, cât mai mult timp. Activitate uşoară!", i-a urat Ioan Buzilă noului director Cristina Elena Anton.

Narcis Dreţcanu a subliniat deschiderea instituţiei către public şi către orice persoană interesată de ceea ce se întâmplă în Casa de Pensii, amintind că rolul instituţiei este de a ajuta persoanele care au petrecut o viaţă cotizând, prin munca lor, la sistem.

"Îi doresc Cristinei succes şi să transforme tinereţea într-un atu. Atunci când am ajuns director adjunct eram mult mai tânăr ca ea. În ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii, sper într-o bună colaborare. Colectivul Casei de Pensii nu este o familie, dar dacă adunăm câte ore petrecem la serviciu, constatăm că timpul petrecut la serviciu depăşeşte în mod constant timpul pe care îl petrecem cu familia. Bine aţi venit în mijlocul nostru, sperăm ca împreună să ducem la îndeplinire misiunea principală a Casei Naţionale de Pensii şi a caselor judeţene, aceea de a fi în serviciul cetăţeanului. În ultima perioadă Casa de Pensii a devenit o instituţie „open”, o instituţie deschisă, atât în privinţa relaţiilor cu publicul, în privinţa audienţelor, în privinţa comunicării, atât prin intermediul site-ului, a paginii de Facebook. Nu e un mister ce se întâmplă în clădirea asta, în spatele dosarelor de pensii se află mulţi ani de muncă de suferinţă iar cei care prelucrează aceste dosare sunt tot oameni, nu suntem nişte roboţi, folosim într-adevăr o aplicaţie informatică lşi încercăm, în măsura în care putem, să empatizăm cu cel din faţa noastră, cu dumneavoastră, ca ultimă verigă a comunicării între Casa Naţională, sistemul public de pensii şi beneficiarii lui direcţi, respectiv pensionarii şi asiguraţi", a spus Narcis Dreţcanu.

Cristina Elena Anton a fost numită în funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Botoşani după ce a promovat concursul organizat în acest sens de Casa Naţională de Pensii.

 

Spune-ne opinia ta