Căminul de bătrâni de la Truşeşti va fi preluat de DGASPC

Căminul de bătrâni de la Truşeşti va fi preluat de DGASPC

Căminul de bătrâni de la Truşeşti, unitate care abia mai funcţionează din cauza lipsei finanţării, va fi preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, după cum susţine preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Transferul ar urma să se facă până la începutul lunii aprilie. Primăria comunei Truşeşti a cerut prin nenumărate adrese ca acest cămin să fie preluat de administraţia judeţeană, întrucât nu are posibilitatea financiară să îl susţină.

De la 1 aprile Consiliul Judeţean va prelua şi unităţile de asistenţă medico-socială din Flămânzi, Săveni şi Ştefăneşti. 

“Căminul de bătrâni de la Truşeşti va fi preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Tot de la 1 aprilie vor trece la Consiliul Judeţean trei unităţi medico-sociale din judeţ”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Căminul de la Truşeşti a fost înfiinţat în anul 2011, şi funcţionează în imobilul în care a fost spitalul. Unitatea are o capacitate de 60 de locuri iar în primii ani a fost finanţat de Ministerul Muncii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta