Cămine pentru bătrâni, cerute în judeţul Botoşani

Cămine pentru bătrâni, cerute în judeţul Botoşani

Lipsa unor centre pentru bătrâni, pe raza judeţului Botoşani, unde să îşi permită chiar şi cei cu venituri modeste să stea, a fost una dintre problemele ridicate în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, de la Prefectură.

Potrivit reprezetanţilor Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială, la ora actuală în judeţul Botoşani sunt cinci centre pentru persoanele vîrstnice, dar doar unul este de stat, fiind vorba de Căminul de la Truşeşti. Restul sunt private, şi aparţin unor asociaţii şi fundaţii, dar şi costurile sunt mai ridicate iar mulţi vârstnici nu şi-ar permite să stea într-un astfel de centru.

“Avem copii în străinătate care lucrează, sau unii dintre noi nu avem copii. Ce facem? Avem vreo şansă să găsim pe teritoriul judeţului Botoşani un asemenea aşezământ?”, a întrebat o pensionară.

Răspunsul celor de la AJPIS a fost acela că primăriile sunt cele care trebuie să iniţieze procedurile pentru deschiderea unor astfel de centre destinate persoanelor vârstnice.

La nivelul municipiului Botoşani a fost o tentativă de achiziţionare a unui imobil care să fie transformat în cămin pentru bătrâni dar din lipsă de fonduri totul a fost sistat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
376

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2988

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1002

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...