Cămine pentru bătrâni, cerute în judeţul Botoşani

Cămine pentru bătrâni, cerute în judeţul Botoşani

Lipsa unor centre pentru bătrâni, pe raza judeţului Botoşani, unde să îşi permită chiar şi cei cu venituri modeste să stea, a fost una dintre problemele ridicate în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, de la Prefectură.

Potrivit reprezetanţilor Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială, la ora actuală în judeţul Botoşani sunt cinci centre pentru persoanele vîrstnice, dar doar unul este de stat, fiind vorba de Căminul de la Truşeşti. Restul sunt private, şi aparţin unor asociaţii şi fundaţii, dar şi costurile sunt mai ridicate iar mulţi vârstnici nu şi-ar permite să stea într-un astfel de centru.

“Avem copii în străinătate care lucrează, sau unii dintre noi nu avem copii. Ce facem? Avem vreo şansă să găsim pe teritoriul judeţului Botoşani un asemenea aşezământ?”, a întrebat o pensionară.

Răspunsul celor de la AJPIS a fost acela că primăriile sunt cele care trebuie să iniţieze procedurile pentru deschiderea unor astfel de centre destinate persoanelor vârstnice.

La nivelul municipiului Botoşani a fost o tentativă de achiziţionare a unui imobil care să fie transformat în cămin pentru bătrâni dar din lipsă de fonduri totul a fost sistat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2270

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1519

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
932

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...