Cămine pentru bătrâni, cerute în judeţul Botoşani

Cămine pentru bătrâni, cerute în judeţul Botoşani

Lipsa unor centre pentru bătrâni, pe raza judeţului Botoşani, unde să îşi permită chiar şi cei cu venituri modeste să stea, a fost una dintre problemele ridicate în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, de la Prefectură.

Potrivit reprezetanţilor Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială, la ora actuală în judeţul Botoşani sunt cinci centre pentru persoanele vîrstnice, dar doar unul este de stat, fiind vorba de Căminul de la Truşeşti. Restul sunt private, şi aparţin unor asociaţii şi fundaţii, dar şi costurile sunt mai ridicate iar mulţi vârstnici nu şi-ar permite să stea într-un astfel de centru.

“Avem copii în străinătate care lucrează, sau unii dintre noi nu avem copii. Ce facem? Avem vreo şansă să găsim pe teritoriul judeţului Botoşani un asemenea aşezământ?”, a întrebat o pensionară.

Răspunsul celor de la AJPIS a fost acela că primăriile sunt cele care trebuie să iniţieze procedurile pentru deschiderea unor astfel de centre destinate persoanelor vârstnice.

La nivelul municipiului Botoşani a fost o tentativă de achiziţionare a unui imobil care să fie transformat în cămin pentru bătrâni dar din lipsă de fonduri totul a fost sistat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

astăzi, 09:50
381

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1556

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
502

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...