Botoșănenii care donează sânge ar putea beneficia de reducere la transportul public local

Botoșănenii care donează sânge ar putea beneficia de reducere la transportul public local

Cetățenii din municipiul Botoșani care vor dona sânge la Centrul de Transfuzii ar putea beneficia de o reducere la abonamentele pentru transportul public local, atât pe maxi taxi, cât și la tramvai.

Viceprimarul Cosmin Andrei susține că s-a primit în acest sens o solicitare de la Centrul de Transfuzii, care a fost dată spre analiză compartimentului de specialitate din cadrul primăriei.

"Am primit o solicitare din partea Centrului de Tranfuzii pentru a oferi o facilitate celor care vor să doneze sânge, în sensul de a primi o reducere de 50% pentru abonamentele pentru transportul public local pe o perioadă de o lună de zile pentru cei care donează sânge. Am trimis această solicitare, pe care o consider oportună, colegilor de la Departamentul transporturi pentru a analiza oportunitatea și posibilitatea de a ne încadra în prevederile legale pentru a întocmi un proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care îl vom dezbate dacă aceste condiții sunt întrunite în prima ședință ordinară proximă acestei discuții. Această facilitate pe care o poate da Consiliul Local poate veni în sprijinul dumnealor pentru a-și asigura nevoia de sânge pe care o au", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

În prezent, cei care donează sânge primesc şapte tichete de masă dar și liber de la serviciu, pentru o zi, dacă solicită acest lucru. 

 

Spune-ne opinia ta