Bărbatul internat în șoc hipotermic este în stare critică. O parte dintre organe au început să cedeze

Bărbatul internat în șoc hipotermic este în stare critică. O parte dintre organe au început să cedeze

Bărbatul cu hipotermie în plină caniculă este în stare critică pe reanimare, după ce o parte dintre organe au început să cedeze. Bărbatul de 58 de ani, din localitatea Vârfu Câmpului, a ajuns la spital cu hipotermie gravă, în seara zilei de duminică, după ce o soră de-a acestuia, din Botoşani, s-a alertat de faptul că acesta nu îi mai răspundea de două zile la telefon.

Femeia a apelat apoi la vecinii bărbatului, care au mers să îl caute pe acesta pe acasă şi l-au găsit în stare de semiconştienţă, căzut în beciul casei. Acesta a ajuns la Spitalul Dorohoi, unde însă medicii nu l-au putut stabiliza, fiind diagnosticat cu hipotermie severă, astfel că la Dorohoi a fost trimis echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, care l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati.

În momentul preluării, acesta prezenta temperatura internă de doar 30,2 grade, la extremităţi aceasta fiind mult mai scăzută.

„Bărbatul a ajuns în stare foarte gravă, în șoc hipotermic, cu politraumatisme prin cădere. Este internat în secția ATI cu afectare multiplă de organe, insuficiență renală și i se face dializă. Starea pacientului este în continuare foarte gravă şi este monitorizat în permanenţă”, precizat medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
1

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
70

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
43

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...