UPU Botoșani, verificat de inspectorii lui Arafat!

UPU Botoșani, verificat de inspectorii lui Arafat!

Fișe medicale, administrarea medicamentelor cu regim special, fișele unor medici-pacienți, concedii medicale ale cadrelor medicale! Toate acestea au fost, miercuri, vizate în cadrul unui control fulger la UPU.

Un control inopinat realizat de inspectorii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, structură coordonată de medicul Raed Arafat, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati, a avut loc miercuri, controlul având în vedere și Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, inspectorii DSU verificând ambulanțele și stocurile de medicamente.

Ultimul control al DSU la UPU Botoșani a avut loc în urmă cu un an, astfel că inspectorii au verificat acum și aplicarea recomandărilor de anul trecut.

În luna iunie a anului 2017, inspectorii DSU au constatat că pentru o parte dintre pacienţii care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe nu se întocmesc fişele de prezentare ori acestea sunt întocmite parţial atunci când sunt introduşi în camera de gardă. "Au fost identificate fişe de prezentare fără număr de înregistrare, fişe care prezintă parafa a doi medici care desfăşurau simultan activitatea în UPU, nu este specificat modul de prezentare al pacienţilor, nu sunt completate aspecte specifice triajului sau sunt specificate doar câteva, iar la rubricile specifice tratamentului administrat nu sunt specificate orele când s-a administrat tratamentul în Urgenţe", se arăta în raportul de control al inspectorilor DSU, din 2017.

Erau constatate atunci deficienţe în ceea ce priveşte stocul de medicamente, fiind diferenţe între numărul raportat şi cel existent la unele medicamente. Mai mult, Inspectorii au avut surpriza să constate la acea vreme, verificând documentele, că un medic era în acelaşi timp şi pacient. 

În 2017, controlul inspectorilor coordonaţi de Raed Arafat a venit după o reclamaţie ce a fost depusă de un medic din cadrul UPU la adresa conducerii unităţii spitaliceşti, a şefului direct, dar şi a mai multor cadre medicale din această structură. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
124

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...