Un bebeluș de numai patru săptămâni din Botoșani a fost infectat cu coronavirus

Un bebeluș de numai patru săptămâni din Botoșani a fost infectat cu coronavirus

În cursul zilei de duminică, un bebeluș de numai patru săptămâni​ din Botoșani a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Acest lucru s-a întâmplat după ce mama acestuia s-a prezentat la Secția de Pediatrie din cauza unui icter prelungit pe care îl avea bebelușul.

Conform metodologiei, încă de la internare atât copilul cât și mama acestuia au fost testați pentru Covid- 19, iar rezultatul pozitiv a ieșit doar pentru copilul de numai patru săptămâni. Acesta a fost internat, împreună cu mama sa, în cadrul Secției de Boli infecțioase Copii, iar starea sa de sănătate este bună.

“Bebelușul de patru săptămâni a fost adus la Spitalul de Pediatrie din cauza unui icter prelungit pe care îl avea iar normele au impus ca atât acesta cât și mama sa să fie testați pentru Covid – 19. Mama a avut rezultat negativ, iar copilul rezultat pozitiv, reconfirmat la al doilea test. Din acest motiv au fost internați în Secția de Boli Infecțioase Copii, iar starea lui fiind una bună în acest moment. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa infecției, principala bănuială fiind aceea că micuțul a luat acest virus de la niște rude venite din Suceava. Bunica și mătușa copilului  urmează să fie testate”, a declarat Monica Adăscăliței, Șefa Direcției de sănătate Publică Botoșani.

Copilul s-a prezentat la spital în urmă cu câteva zile iar varianta conform căreia contaminarea lui s-ar fi produs aici nu este susținută de Monica Adăscăliței .

“Copilul nu a fost infectat la spital sau din cauza cadrelor medicale. Copilul stătea acasă cu mama și s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie din cauza unui icter prelungit. Conform metodologiei, la internare  atât mama cât și copilul au fost testați, iar în urma testului, copilul a ieșit pozitiv”.

 

Spune-ne opinia ta