Tot mai mulţi botoşăneni, printre care şi copii, muşcaţi de căpuşe!

Orice activitate petrecută în aer liber ar trebui să vină însoţită de măsuri de prevenţie împotriva muşcăturii de căpuşă, deosebit de periculoasă din cauza posibilităţii dezvoltării bolii Lyme.

Tot mai mulţi botoşăneni, printre care şi copii, muşcaţi de căpuşe!

 eritem migrator  

Numărul botoşănenilor afectaţi în acest sezon cald de insecte este în creştere, potrivit reprezentanţilor spitalului botoşănean.

"De la începutul sezonului, în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase s-au prezentat 73 de pacienţi muşcaţi de căpuşe. 22 de pacienţi sunt minori- 11 fete şi 11 băieţi şi 51 de pacienţi au avut vârsta peste 18 ani, 30 de bărbaţi şi 21 de femei. În ce priveşte repartiţia pe urban- rural, putem spune că numărul pacienţilor ce provin din mediul rural este uşor mai crescut faţă de numărul pacienţilor din urban", spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de urgenţă Mavromati.

Potrivit medicului, orice înţepătură de căpuşă se poate solda cu apariţia manifestării bolii Lyme. "Primele manifestări care pot apărea şi care aduc pacientul la medic este eritemul migrator. Pentru a evita apariţia complicaţiilor neurologice care apar în stadiile III- IV de boală este indicat ca pacientul să se prezinte în scurt timp de la apariţia eritemului migrator la medic pentru tratamentul de specialitate", explică medicul Ştefan Bercea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...