Tot mai mulți botoșăneni mor în spital. Care sunt secțiile de la Mavromati cu cele mai multe decese!

Statistici îngrijorătoare! Numărul botoșănenilor care au murit pe patul de spital a crescut în anul care tocmai s-a încheiat, comparativ cu anul precedent.

Tot mai mulți botoșăneni mor în spital. Care sunt secțiile de la Mavromati cu cele mai multe decese!

 Medicul Ștefan Bercea  

Potrivit datelor prezentate de medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati, în cursul anului 2016 au fost înregistrate 855 de decese pe secțiile celei mai mari unități spitalicești din județ, cu 100 de decese mai mult față de anul 2015.

Cei mai mulți pacienți care au decedat în spital au fost pe Secția Medicală I, cu 150 de decese, Oncologie, cu 148 de decese, și Secția Neurologie, cu 131 de decese.

"S-a observat că pe primele locuri la decese sunt aceleași secții ca și în anul 2015. Persoanele care au decedat în spital au fost bolnavii cronici, cei cu accidente vasculare cerebrale sau în ultimul stadiu cu tumori", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.

Anul trecut, la Spitalul Mavromati s-au internat 49.725 de pacienți. Secțiile cu cei mai mulți pacienți au fost Medicală I, cu 34.601 pacienți, Chirurgie, cu 2.973 pacienți și Medicală II, cu 2.709 pacienții. În primele trei luni din an s-a înregistrat o avalanșă de internări.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1439

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
494

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...