Salarii de invidiat la Spitalul Mavromati, după majorare! Unele lefuri au crescut și cu 2.600 lei!

Salariile pe care le încasează din luna decembrie angajații din sistemul sanitar botoșănean ar trebui să îi facă să își frece mâinile de bucurie chiar și pe cei care până acum erau veșnic nemulțumiți că au lefuri mici. La nivelul Spitalului Județean Mavromati, ca urmare a majorărilor operate la finele anului trecut, unele lefuri au crescut chiar și cu 2.600 de lei!

Salarii de invidiat la Spitalul Mavromati, după majorare! Unele lefuri au crescut și cu 2.600 lei!

Fluturașii cu salariul pe luna decembrie i-au luat prin surprindere chiar și pe unii angajați din sistemul sanitar, în condițiile în care aceștia au ajuns să încaseze în plus câteva sute de lei.

Potrivit unei situații prezentată de medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, comparativ cu luna noiembrie, în luna decembrie salariul mediu brut la nivelul unității a crescut pentru medici cu 2.631 lei, pentru asistenții medicali cu 1.235 lei, iar pentru personalul auxiliar a fost o creștere de 965 lei.

În prezent, în cadrul spitalului, venitul mediu brut pentru un medic este de 13.469 lei, pentru un asistent și pentru persoane cu studii superioare de 5.200 lei, iar pentru personalul auxiliar de 3.361 lei. Spre exemplu, un medic ajunge să ia în mână o leafă de 10.000-11.000 de lei, în timp ce un infirmier încasează un venit net de peste 2.000 de lei. 

"În cazul medicilor intră salariul de bază, la care se adaugă sporurile și numărul gărzilor efectuate într-o lună", a explicat medicul Ștefan Bercea.

Cele mai mari salarii le au în continuare medicii legiști și cei de la anatomie patologică, care ajung să ia sporuri de 200%.

Și personalul TESA din cadrul celei mai mari unități spitalicești din județul Botoșani are motive de bucurie, în condițiile în care salariile brute le-au crescut, în medie, cu nici mai mult, nici mai puțin de 700 de lei. Salariul brut al unui angajat TESA în luna noiembrie a fost de 4.752 de lei.

Majorările salariale sunt suportate de Ministerul Sănătății.

 

 

 

Spune-ne opinia ta