Preşedintele Consiliului Judeţean, impresionat de activitatea neurochirurgului de la Mavromati

Preşedintele Consiliului Judeţean, impresionat de activitatea neurochirurgului de la Mavromati

 Medicul Petre Atilla Kiss  

Activitatea desfăşurată de medicul Petre Atilla Kiss, neurochirurgul de la Spitalul Judeţean Mavromati, dar şi faptul că a ales să vină să profeseze la Botoşani, l-au impresionat pe preşedintele Consiliului Judeţean.

Costică Macaleţi l-a chemat pe neurochirurg la o discuţie pentru a vedea dacă îl poate ajuta în vreun fel din postura de şef al Consiliului Judeţean, în activitatea medicală pe care acesta o desfăşoară în cea mai mare unitate spitalicească din Botoşani.

“L-am chemat pe neurochirurgul de la noi, vreau să îl cunosc şi eu şi dacă pot să îi ofer ceva de pe poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, sau în mod particular, o voi face. Aştept să îmi spună el de ce are nevoie. Vreau să îi întind o mână de ajutor. Faptul că operează un neurochirurg la noi mi se pare ceva excepţional. L-am chemat să vină împreună cu managerul Spitalului Judeţean. Medicii de o asemenea specialitate vin mai rar la noi în Botoşani. Pe mine m-a impresionat una dintre declaraţiile medicului, că îi trebuie bani pentru cărţi şi mi s-a părut ceva puţin ieşit din normalitate ca un medic să nu aibă bani pentru cărţi şi vreau să stau de vorbă cu el”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Medicul Petre Atilla Kiss a venit la Botoşani în aprilie anul trecut, când s-a deschis Compartimentul de Neurochirurgie de la Spitalul Mavromati. De atunci, acesta a efectuat zeci de operaţii, botoşănenii nemafiind nevoiţi să meargă la spitale din alte judeţe. 

Citeşte şi Medic venit de la sute de kilometri pentru a salva pacienții botoșăneni-FOTO

 

Spune-ne opinia ta