Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

149 de medici din cei aproximativ 400 care activează în judeţul Botoşani s-au prezentat la a doua rundă de vot pentru alegerea componenţei Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Botoşani.

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a-şi exercita dreptul de vot.

149 dintre aceştia au răspuns invitaţiei, iar prin votul lor, care nu a mai fost condiţionat de necesitatea unei majorităţi de două treimi, au ales cei şase reprezentanţi care vor forma acest for.

Medicii aleşi sunt Silvia- Maria Ţighiliu, medic chirurg, Daniela Puiu, medic de medicină internă, Maria Olaru, medic ginecolog- obstetrician, Valerian Andrieş, medic chirurg, Gheorghe Apetroaie, medic de medicină internă şi Felicia Niculiţă, medic de familie.

"Urmează ca Direcţia de Sănătate Publică să-şi stabilească reprezentantul în Comisia de Disciplină, iar de marţi în zece zile să aibă loc prima şedinţă în care să se aleagă preşedintele acestui for", spune medicul Constantin Didi Moşneguţu, preşedintele Colegiului Medicilor, filiala Botoşani.

Primul "dosar" pe care noua Comisie de Disciplină trebuie să-l soluţioneze este cel al bebeluşului decedat în urmă cu mai bine de un an în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, după o infecţie cu streptococ beta-hemolitic. Anchetatorii care fac cercetări pe linie penală în acest caz aşteaptă de mult timp o rezoluţie a specialiştilor în privinţa unui potenţial malpraxis.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1790

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1143

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...

Vremea ţine cu văraticii şi se suceşte din nou! Estimări meteorologice pentru judeţul Botoşani în următoarele zile

Duminică, 1 Octombrie 2017
6431

Luna octombrie a început, cel puţin la Botoşani, cu o minimă de 0ºC, o temperatură mai redusă decât mediile climatologice cunoscute. Şi asta din cauza unui val de aer continenta...