Județul Botoșani, unul din puținele din România fără coronavirus

Județul Botoșani, unul din puținele din România fără coronavirus

Județul Botoșani este unul din puținele județe din România în care nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus, iar autoritățile speră ca și pe mai departe să poată ține lucrurile sub control.

În județ au fost mai multe alarme care nu au fost confirmate, iar populația a început să respecte măsurile impuse de autorități, ceea ce ar putea prelungi perioada în care securitatea sanitară este menținută.

În total, alături de Botoșani, doar 16 județe încă nu au raportat cazuri de infestare, printre ele fiind Vaslui, Vrancea, Brăila.

În prezent, situația infectărilor cu noul coronavirus se schimbă de la un moment la altul. Sâmbătă au fost confirmate 2 noi îmbolnăviri, ducând totalul la 97 de cazuri în țară, majoritatea fiind din Capitală.

Situația numărului de persoane infectate poate fi consultată de fiecare dintre noi.

Comunitatea geo-spatial.org a realizat un instrumentul interactiv cu privire la răspândirea COVID-19 în România, unde poate fi văzută harta distribuției spațiale a tuturor cazurilor COVID-19 confirmate oficial. Statistica arată evoluția pe zile, precum și un grafic ce permite vizualizarea legăturilor de contaminare. Navigarea prin grafic prezintă și detaliile relevante fiecărui caz - vârsta, sexul pacientului, localitatea în care a fost inițial depistat ca pozitiv, statusul, precum și sursa acestor informații.

Harta interactivă poate fi consultată aici: geo-spatial.org