Învață să îți "citești" unghiile, ca să afli ce suferințe are corpul tău!

Culoarea şi textura unghiilor pot dezvălui indicii importante referitoare la starea de sănătate şi la posibilele afecţiuni.

Învață să îți "citești" unghiile, ca să afli ce suferințe are corpul tău!

Unghiile care au o culoare pală  pot fi semnul unei afecţiuni grave precum:

-anemie
- afecţiuni ale inimii
- boli de ficat
- malnutriţie

Unghii de culoare albă, cu o tentă mai închisă spre vârfuri, pot indica probleme cu ficatul precum hepatita.

Unghii îngălbenite: una dintre cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii unghiilor este o infecţie fungică. Dacă infecţia este gravă, unghiile se subţiază şi se crapă. În cazuri mai rare, unghiile galbene sunt un simptom al afecţiunilor tiroidei, ficatului, plămânior, diabetului sau psoriazisului.

Unghii cu nuanţă albăstruie: de obicei, culoarea albăstruie a unghiilor apare în cazul în care organismul nu primeşte suficient, din cauza unor afecţiuni ale plămânilor, ca pneumonia. În alte cazuri, unghiile albăstrui sunt asociate unor afecţiuni ale inimii.

Denivelări pe suprafaţa unghiilor: pot fi un semn al psoriazisului sau al artritei reumatoide.

Unghiile crăpate şi fragile care se rup frecvent pot fi asociate afecţiunilor tiroidei.

Dacă pielea din jurul unghiilor este umflată şi rosie atunci este un semn al inflamaţiei care rezultate în urma unei afecţiuni a ţesutului conjunctiv, cum ar fi lupusul (o afecţiune în care sistemul imunitar atacă ţesuturile organismului cauzând boli de inimă, de piele, plămâni, rinichi, articulaţii)

Linii negre sub unghie: apariţia acestora poate fi uneori cauzată de existenţa melanomului, cea mai periculoasă formă a cancerului de piele.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Poetului

astăzi, 21:11
56

Ca de obicei, publicăm astăzi  încă o poezie găsită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Aceasta a fost trimisă de Silvia  Mihăilescu. Vă dorim lectură plăcută.POET...

Zbor nou de pe Aeroportul de la Salcea: Suceava - Viena

astăzi, 20:49
314

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a anunțat astăzi că va fi introdus un nou zbor direct pe ruta Suceava-Viena. Blue Air a avut acum câțiva ani același zbor, de pe ...

Din 2021, nu se mai iese din țară cu carte de identitate simplă, fără cip recunoscut la nivel european!

astăzi, 19:39
532

Începând din 2021 nu mai poți ieși din țară fără carte de identitate cu cip! Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Ion Marcel Vela.În schimb, cetățenii rom&acir...