Fata care a căzut de la etajul patru al unui bloc din Botoșani este în stare gravă: "Prognosticul este unul rezervat", spun medicii din Iași!

Fata care a căzut de la etajul patru al unui bloc din Botoșani este în stare gravă: "Prognosticul este unul rezervat", spun medicii din Iași!

O fată în vârstă de 12 ani a ajuns duminică noaptea în stare critică la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi după ce în cursul serii respective a căzut de la etajul IV al blocului în care locuia. În cădere, aceasta a suferit multiple traumatisme care îi pun viaţa în pericol, aterizând pe o bucată de beton.

Deşi incidentul s-a produs în cursul serii, aceasta a fost transportată la o unitate medicală din Botoşani, oraşul în care fata locuieşte împreună cu familia ei, iar ulterior, după ce a fost stabilizată şi investigată de medicii urgentişti botoşăneni, a fost transportată la Iaşi, unde a ajuns la ora 4.34. Potrivit Ziarul de Iasi, fata era însoţită şi de către părinţii săi, aceştia fiind cei care au au alertat echipajele medicale să intervină la faţa locului.

„Este vorba despre un politraumatism prin cădere de la înălţime, de la etajul patru al unui bloc, probabil o tentativă de suicid, în urma căreia a suferit multiple traumatisme la nivelul capului, fracturi multiple la nivelul masivului facial, fractură de femur, de bazin. Este internată la Anestezie şi Terapie Intensivă, unde va avea nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale de specialitate. Pentru că vorbim despre un politraumatism, prognosticul este unul rezervat“, a precizat pentru Ziarul de Iasi dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Iată cele mai sănătoase tipuri de carne recomandate de nutriționiști

astăzi, 17:44
473

Pentru cei care vor alternative la porc, carnea de pasăre e varianta cu beneficii maxime. Conţine proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, are un conţin...

Teodor Meleșcanu: Suntem pregătiți să oferim asistență consulară femeii bănuite de spionaj în Rusia

Miercuri, 20 Iunie 2018
276

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că nu a primit o comunicare oficială privind reţinerea femeii acuzate de spionaj în Rusia, precizând că, în cazul în care v...

Botoșăneanul care l-a dublat pe Jean-Claude Van Damme: "Eram cot la cot"

Miercuri, 20 Iunie 2018
3461

Robert Tiberius Aparaschivei, originar din Botoșani, locuiește în Belgia de mai mulți ani și practică arte marțiale. Pentru că seamănă la mișcări cu celebrul actor, a primit sarcina d...