Experții din sănătate: Copiii sub 5 ani nu ar trebui să poarte măști de protecție

Experții din sănătate: Copiii sub 5 ani nu ar trebui să poarte măști de protecție

Copiii sub 5 ani nu ar trebui să poarte măști de protecție. Este părerea președintelui Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, care a spus că, în schimb, părinții trebuie să fie foarte atenți la igiena celor mici și să nu-i lase în apropierea altor copii.

"Copiii de până la 5 ani nu cred că ar trebui să poarte mască, dar ar trebui să fim atenți la igiena lor și la faptul că nu ar trebui să interacționeze fizic foarte apropiat sau foarte frecvent cu alți copii. Copiii când sunt foarte mici sunt greu de convins și chiar dacă poartă mască, ei trebuie să o și țină pe față, să o poarte corect si trebuie sa nu o dea jos", a spus Alexandru Rafila, la Realitatea PLUS, in emisiunea "Legile puterii".

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății a avut și un sfat pentru părinți.

"Nu i-aș pune neapărat o mască chirurgicală unui copil, dincolo că pentru un copil e fragilă, vă spun sigur, o rupe imediat. Atunci o mască textilă , cu persoanje de desene animate, ceva atractiv pentru copil, o masca textila ar putea sa fie o solutie", a mai spus Rafila.

La randul sau, seful DSU, Raed Arafat, a declarat ca e dificil sa obligi un copil de pana in 5 ani sa poarte masca. "E clar ca pentru un copil sub 5 nu ai cum sa pui masca pentru ca nu o poarta. Va fi foarte greu sa obligi un copil sa poarte masca", a spus Arafat. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Silegeanu lansează o provocare pentru botoșăneni: “Ce îți dorești de la viitorul tău Primar?”

astăzi, 17:15
2

Sunt politician tânăr, însă experiența  în afaceri de peste 15 ani m-a învățat să am o viziune legată de strategie, iar o strategie pe termen me...

Mesaj emoționant transmis absolvenților laurieni de conducerea Colegiului: „Veți pleca fără prea multe fotografii de final de an, dar noi credem că nu plecați fără nimic”

astăzi, 15:41
444

După săptămâni întregi de studiu online, elevii claselor a XII a au încheiat vineri, 29 mai, un nou capitol din viața lor, îndreptându-și pașii, ușor dar sigur, sp...

Încă 11 botoșăneni vindecați de coronavirus. Numărul celor autoizolați crește

astăzi, 15:23
189

Până sâmbătă, 30 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 750 de persoane au fost testate pozitiv cu C...