Centrul de Transfuzii sanguine din Botoșani are nevoie urgentă de donatori

Centrul de Transfuzii sanguine din Botoșani are nevoie urgentă de donatori

Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoșani se luptă de multă vreme cu o lipsă acută de donatori, iar acest fapt va  fi și mai vizibil imediat ce Spitalul Județean Mavromati va începe să-și desfășoare activitatea în condiții normale, internând pacienții care în această perioadă sunt nevoiți, din cauza pandemiei, să stea acasă.

Medicul Parascheva Temneanu, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine Botoșani, precizează că această criză de donatori este mare și că orice persoană care decide să doneze sânge ar aduce un mare beneficiu  și o șansă la viață pacienților cu nevoi imperioase de sânge. De asemenea, a precizat că este nevoie de donatori din toate grupele de sânge, toate fiind la fel de importante.

Pentru a putea deveni donator, persoanele trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani și maximă de 60, cu o greutate corporală indicată mai mare de 60 de kilograme, a căror stare de sănătate să fie bună, fără boli cronice, femeile însărcinate sau în perioada de lăuzie.  Este interzis consumul de băuturi alcoolice cu trei zile înainte de donare , iar în ziua donării se recomandă un mic dejun și minim 500 ml de lichide.

Donatorii vor beneficia de șapte tichete de masă în valoare de 9,57 și o zi liberă de la locul de la locul de muncă. Recoltarea se face în cursul săptămânii, de luni până vineri, între orele 7.30-12.30, la sediul din strada Marchian. Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0331 401 661

“ Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani ia măsuri sporite de protecție și dezinfecție. La intrare se termometrizează  donatorii și se completează un chestionar covid, pentru a depista simptomatologia, apoi li se oferă mască de protecție  și botoșei iar accesul este restricționat în unitate. Donatorii li se recomandă să vină  neînsoțiți, iar personalul nostru este echipat corespunzător”, a precizat Parascheva Temneanu.

Șefa Centrului de Transfuzii Botoșani, ține să mulțumească pe această cale tuturor donatorilor care vin în sprijinul celor aflați în suferință.

“Mulțumim tuturor celor care au avut curajul și au venit să doneze în această perioadă plină de restricții și îi așteptăm în continuare pentru că avem nevoie”, a mai spus Parascheva Temneanu.