Cazuri de gripă confirmate la Botoșani!

Săptămâna aceasta au fost confirmate primele cazuri de gripă la nivelul județului Botoșani, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.

Cazuri de gripă confirmate la Botoșani!

Este vorba de patru persoane care au fost diagnosticate cu virusul gripal AH3, cel mai tânăr pacient având vârsta de 18 ani.

Toate cele patru persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase, unde au primit tratament de specialitate. Medicii botoșăneni se așteptau să apară iarna aceasta cazuri de gripă și la noi în condițiile în care au fost semnalate astfel de cazuri în județele vecine.

„Săptămâna trecută au fost raporate 14 cazuri la Iaşi şi 2 la Suceava, în condiţiile în care numărul infecţiilor respiratorii a fost foarte mare, a apărut şi la Botoşani. Oamenii trebuie să fie conştienţi că au apărut cazuri de gripă şi la noi şi să se protejeze”, a precizat un medic specialist. 

În această perioadă se înregistrează o avalanșă de pacienți la Secția Boli Infecțioase, cu viroze respiratorii și pneumonii. Sunt zile în care medicii consultă și câte 50 de pacienți.

Județul Botoșani a primit în acest sezon rece 5.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost repartizate medicilor de familie pentru vaccinarea populației. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
398

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
463

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
880

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...