Cazuri de gripă confirmate la Botoșani!

Săptămâna aceasta au fost confirmate primele cazuri de gripă la nivelul județului Botoșani, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.

Cazuri de gripă confirmate la Botoșani!

Este vorba de patru persoane care au fost diagnosticate cu virusul gripal AH3, cel mai tânăr pacient având vârsta de 18 ani.

Toate cele patru persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase, unde au primit tratament de specialitate. Medicii botoșăneni se așteptau să apară iarna aceasta cazuri de gripă și la noi în condițiile în care au fost semnalate astfel de cazuri în județele vecine.

„Săptămâna trecută au fost raporate 14 cazuri la Iaşi şi 2 la Suceava, în condiţiile în care numărul infecţiilor respiratorii a fost foarte mare, a apărut şi la Botoşani. Oamenii trebuie să fie conştienţi că au apărut cazuri de gripă şi la noi şi să se protejeze”, a precizat un medic specialist. 

În această perioadă se înregistrează o avalanșă de pacienți la Secția Boli Infecțioase, cu viroze respiratorii și pneumonii. Sunt zile în care medicii consultă și câte 50 de pacienți.

Județul Botoșani a primit în acest sezon rece 5.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost repartizate medicilor de familie pentru vaccinarea populației. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...