Cazuri de gripă confirmate la Botoșani!

Săptămâna aceasta au fost confirmate primele cazuri de gripă la nivelul județului Botoșani, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.

Cazuri de gripă confirmate la Botoșani!

Este vorba de patru persoane care au fost diagnosticate cu virusul gripal AH3, cel mai tânăr pacient având vârsta de 18 ani.

Toate cele patru persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase, unde au primit tratament de specialitate. Medicii botoșăneni se așteptau să apară iarna aceasta cazuri de gripă și la noi în condițiile în care au fost semnalate astfel de cazuri în județele vecine.

„Săptămâna trecută au fost raporate 14 cazuri la Iaşi şi 2 la Suceava, în condiţiile în care numărul infecţiilor respiratorii a fost foarte mare, a apărut şi la Botoşani. Oamenii trebuie să fie conştienţi că au apărut cazuri de gripă şi la noi şi să se protejeze”, a precizat un medic specialist. 

În această perioadă se înregistrează o avalanșă de pacienți la Secția Boli Infecțioase, cu viroze respiratorii și pneumonii. Sunt zile în care medicii consultă și câte 50 de pacienți.

Județul Botoșani a primit în acest sezon rece 5.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost repartizate medicilor de familie pentru vaccinarea populației. 

 

Spune-ne opinia ta