Baby-vizierele – proiect menit să vină în sprijinul bebelușilor de la Maternitatea Botoșani

Baby-vizierele – proiect menit să vină în sprijinul bebelușilor de la Maternitatea Botoșani

Organizația caritabilă “Împreună pentru personalul medical din Botoșani” în colaborare cu Asociația Județeană Babywearing Botoșani au demarat un proiect inițiat de comunitatea de makeri Viziere.ro prin care au confecționat un număr de mini-viziere sau baby-viziere pentru bebelușii nou năsuți la Botoșani.

Aceste produse urmează să fie distribuite gratuit la Maternitatea din Botoșani pentru a oferi bebelușilor un grad ridicat de protecție împotriva Covid 19. De producția lor s-a ocupat Magic Touch și Sierra Medellsport.

“Idei au fost multe, bani s-au adunat, dar când nu am avut de unde cumpăra materiale, am învățat să avem răbdare. Săptămâna trecută au ajuns 100 de plăci A PET comandate în urmă cu mai bine de o lună și Alin, Cezara și Mirabela au pornit laserele pentru a continua producția de viziere în regim local. Ce e nou? Echipa noastră va produce un număr limitat de mini-viziere (cărora noi le mai spunem și baby-viziere) pe care le vom distribui gratuit la Maternitate. Este un proiect la care ținem enorm și ne bucurăm că am reușit în sfârșit să îl realizăm. Baby-vizierele sunt o adaptare miniaturală a vizierelor pe care le-am donat spitalelor din Botoșani pentru a oferi un grad ridicat de protecție împotriva Covid19, la care s-a adăugat un burețel în zona bentitei de prindere. Burețelul are rolul de a proteja pielea fină a bebelușilor. Bentițele sunt de unică folosință, însă mini-vizierele pot fi refolosite prin dezinfectarea lor. Scopul lor este de a fi purtate doar în momentul în care bebelușii intră în contact cu alte persoane cu potențial de COVID-19. Nu au fost gândite ca un echipament de protecție permanent. Cu toate că de pe 15 mai multă lume se pregătește pentru relaxarea restricțiilor, facem apel la a fi raționali. Precauția este foarte importantă în continuare! Ținând legătura cu cadrele medicale pe care ni le-am propus să le protejăm, știm că în spitale situația nu are termen de relaxare. Acolo toți rămân pe baricade. Un proiect inițiat de comunitatea de makeri Viziere.ro Producție pe linia Botoșani magic touch si Sierra Modellsport. Un proiect desfășurat în colaborare cu Asociația Județeană de Babywearing Botosani”, au precizat reprezentanții organizației “Împreună pentru personalul medical din Botoșani”.